Här följer några av de vanligaste frågor som vi har stött på från läsare som har besökt vår webbplats. Läs gärna igenom dem innan du kontaktar oss med frågor.

Om sajten

Varför heter ni Poplight?
Ja, är det inte ganska slagkraftigt? Det är vårt varumärke. Vi vill ha ett fräscht namn som visar vår tyngdpunkt vid lättare popmusik och shower i strålkastarnas ljus – som Melodifestivalen.

Kan man annonsera på Poplight?
Ja, kontakta oss om du är intresserad. Det är annonserna som gör att vi kan fortsätta att utveckla sajten.

Can you do this in English?
We have chosen to do this in Swedish as for now.

Upphovsrätt och utgivaransvar

Får jag citera eller rapportera era nyheter i annat media?
Ja, givetvis. Du måste däremot alltid nämna källan för din information. Ibland är det vi som citerar en annan källa – då är det den källan du bör uppge. Vi blir bara glada om du citerar våra nyheter så länge du uppger oss som källa. Kontakta oss gärna först om du är tveksam.

Vad händer om jag inte uppger ”källa: poplight.se” om jag använder era nyheter?
Vi tar fram mistluren och du kommer att höra från oss, och vid grova överträdelser kommer vi att agera vidare.

Vad bör jag tänka på när jag citerar er som källa?
Att veta vem som sagt vad, vad som är ett uttalande och vad som är redaktionell text från vår sida.

Kan jag använda de bilder ni publicerat på er sida?
Nej. När man publicerar en bild måste man fråga copyrightinnehavaren om lov först. Behöver du en bild till ett speciellt syfte kan vi hjälpa dig att få fatt på copyrightinnehavaren, som oftast är en av våra egna fotografer. Det finns dock undantag. Bilder där copyright anges som ”Pressbild” är pressmaterial från artisten/företaget i fråga. Dessa är till för fri publicering i media.

Kan jag bidra med bilder till er? Får jag någon ersättning för det?
Vi är hemskt tacksamma om vi får ta del av fler bilder. Vi behöver ständigt bygga på en bra samling av representativa, beskrivande bilder. Du kommer inte att få någon ersättning för detta, däremot kommer vi som alltid att skriva ditt namn som copyright varje gång bilden används.

Vem är ansvarig för det material som Poplight producerar?
Vår ansvarige utgivare är ansvarig för material som skrivs på Poplight. Givetvis är den skribent som skriver något för oss ansvarig inför den ansvarige utgivaren. Om du som läsare tycker att någon av våra medarbetare producerat grovt stötande eller oanständigt material – hör av dig till oss direkt!

Vem har copyright för det material som medarbetare producerar på Poplight?
Poplight är copyrightinnehavare för det som skrivs på vår sida. Skribenten i sig skall uppges som författare av respektive text om du citerar och poplight.se skall anges som källa.

Medarbetare

Får era medarbetare betalt för de jobb som görs på sidan?
Nej, dessvärre. Att arbeta för oss är endast ett sätt att visa upp vad vi kan. Ingen får betalt.

Kan jag bli er medarbetare?
Ja. Vi välkomnar varmt fler medarbetare. Men vi välkomnar inte vem som helst. Vi vill både att du kan tillföra något vi saknar, i form av arbetskapacitet eller kompetens, och vi förväntar oss att du med viss regelbundenhet bidrar med arbete för sidan inom ramen för vad du ansökt att få göra. Frivilligt arbete är obetalt och vi ställer därför inte samma produktionskrav som medier som betalar ut lön. Av egen erfarenhet vet vi att vi sprudlar av initiativ och vilja under korta tidsperioder. Vi vill undvika att dessa perioder blir allt för korta. Vi vill därför redan innan veta vad du gjort tidigare och vad (mer specifikt) du kan göra för oss. Vi vill helst se prov på vad du gjort tidigare.

Så, det är helt omöjligt att bli medarbetare?
Nej, inte alls. Men vi vill sudda bort dina förhoppningar om flärd och lättja, och samtidigt säga att det finns tråkiga saker som måste göras också. Men har du intresse av att hjälpa till så är vi mycket intresserade av att höra från dig.

Kan jag tipsa er om nyheter även om jag inte är medarbetare?
Ja, mycket gärna. Gå till kontaktsidan efter att du registrerat dig, och välj att skicka in ett tips på nyhet. Ju bättre och mer fylligt du skriver, desto troligare blir det att vi kan använda din text som en nyhet. Din nyhet kommer automatiskt att skickas till berörda delar av vår redaktion. Tack för hjälpen!