Poplight – nytt ljus över svensk musik

Poplight är platsen där du får Sveriges största nyhetsrapportering och fördjupning om Melodifestivalen, Idol och Eurovision Song Contest. Hos oss följer du musiktävlingarna i strålkastarljuset på riktigt. Dessutom bevakar Poplight svensk pop utanför tävlingarna åt dig, allt med ett självklart mål – att vara bäst i Sverige på popmusiken i strålkastarljuset! Poplight har funnits under namnet Gylleneskor sedan 2004, och hösten 2009 fick vi vårt namn.

”Poplight är extremt viktiga för att få ut nyheter om musik snabbt och korrekt – we like! […] Poplight skriver saker som har en sanningshalt, vilket vi inte är bortskämda med i dagens mediavärld.” – Christer Björkman, tävlingsproducent Melodifestivalen.

”Poplight är en av Sveriges bästa webbsajter för pop och modern schlager.” – Alexander Bard, artist, låtskrivare m.m.

”Det bästa med Poplight är att det vi artister säger – det är vad som  står i artiklarna. Mer behöver man egentligen inte veta, för det tycker jag säger allt.” – Sanna Nielsen, artist.

Hur fungerar Poplight?

Poplight är till skillnad från många andra medier ”skribentdriven”. Vårt innehåll framställs till stor del av läsarna själva. Detta innebär också att både artister och annat folk i musikbranschen och media själva medverkar flitigt på sajten med egna artiklar och bloggar.

Vi är ett så kallat medborgarjournalistiskt koncept med inriktning på musik- och nöjesnyheter. Samtidigt arbetar vår fasta redaktion ytterst professionellt och målinriktat med att redigera och samordna innehållet på webbplatsen för att säkerställa vår höga kvalitet. Flera av våra flitigaste skribenter är utbildade och verksamma journalister, och åtskilliga jobbar på andra sätt professionellt med medier och Internet.

Vad som förenar oss är passionen och glöden för musik, populärkultur och Melodifestivalen. Poplight ska vara Skandinaviens ledande musik- och nöjesplattform med skribentdrivet innehåll.

Poplight är mer än bara en blogg. Det här är en nyhetssajt med intervjuer där vi låter artisterna få tala till punkt. Sajten startade som en hobby och ett fritidsintresse 2004 och var aldrig tänkt att bli något mer än det. Men med den positiva läsarresponsen utvecklades projektet explosionsartat.

Medarbetare och skribent på Poplight

Poplight har en fast redaktion, men våra läsare är viktiga och har stort utrymme. De älskar ju också Melodifestivalen och svensk musik.

Att vara skribent, reporter, fotograf eller på annat sätt engagerad på Poplight är på riktigt! Flera av våra medarbetare med den rätta passionen och glöden har efter ett aktivt engagemang hos oss utvecklat sin kompetens, knutit viktiga kontakter och fått starka punkter att lägga till i meritförteckningen. Flera exempel finns på att man kommit in på utbildningar eller fått jobb tack vare sitt engagemang på Poplight! Det är kul. Lite krav ställer vi, men mycket frihet att få göra som man vill så länge man presterar.

Hos oss får du vara med om saker som du inte skulle ha fått uppleva om du bara suttit framför tv:n. Poplight är ett sätt att utforska och komma bakom kulisserna på de evenemang och företeelser man älskar och är intresserad av. Träffa artister och idoler och få nya kontakter i nöjesbranschen.

Du bestämmer själv hur mycket du vill utvecklas; alla är vi individer – men vi har bestämt oss för att göra något tillsammans!

Melodifestivalwebben – mf2008.se

Med tanke på vår speciella roll och unika särställning i Melodifestivalsfären var det naturligt att vi fick uppdraget av Live Nations dotterbolag Eventum AB att skapa den officiella kommersiella sajten för Melodifestivalturnén 2008 – mf2008.se. Syftet var att leverera en marknadsföringskanal för festivalens sponsorer. På sajten hade sponsorerna möjlighet att aktivera sitt sponsorskap ytterligare genom att aktivt både kommunicera och annonsera inför Melodifestivalen och genom att köra olika tävlingar och aktiviteter.

Poplight utförde sin del och sina förpliktelser i detta uppdrag exemplariskt och sajten blev en stor framgång. Sveriges Television tyckte att det blev så bra att de valde att inte ha någon uttalad kanal för festivalturnéns sponsorer 2009 – det konkurrerade för starkt med SVT:s egen melodifestivalsajt.

Sagt om Poplight

”Poplight är extremt viktiga för att få ut nyheter om musik snabbt och korrekt – we like! Redaktionen är toppen i det journalistiska arbetet – och framför allt är det som skrivs korrekt. Poplight skriver saker som har en sanningshalt, vilket vi inte är bortskämda med i dagens mediavärld.” – Christer Björkman, tävlingsproducent Melodifestivalen.

”Det är alltid lika trevligt att träffa det genuint intresserade och duktiga gänget som skriver på Poplight – och minst lika trevligt att läsa vad de skriver.” – Måns Zelmerlöw, artist.

”Det bästa med Poplight är att det vi artister säger – det är vad som står i artiklarna. Mer behöver man egentligen inte veta, för det tycker jag säger allt. Poplights medarbetare är ärliga, trevliga och intresserade av vår musik.” – Sanna Nielsen, artist.

”De som skriver för Poplight har en stor kunskap och ett brinnande engagemang för svenskt musikliv på ett unikt sätt. Vill man hålla sig uppdaterad med vad som händer inom såväl Melodifestivalen och Idol som Eurovision Song Contest är Poplight.se den bästa platsen.” – Nanne Grönvall, artist.

”Poplight är rätt personer på rätt plats. Ofta skickas det ut en journalist som absolut inte gillar den typ av musik som den ska recensera, vilket blir helt fel. Så är det inte på Poplight. Redaktionen är genuint intresserad av det vi artister gör och du får en ärlig recension som handlar om musiken, det viktigaste av allt.” – Velvet (Jenny Petersson), artist.

”Poplight lägger fokus på rätt saker. Det känns som att musiken är väldigt viktig för redaktionen, och det tycker jag är väldigt bra. Det förtjänar en applåd.” – Minnah Karlsson, tvåa i Idol 2010.

”Poplightredaktionen är trovärdig i det som skrivs, därför att de som jobbar där är noggranna och pålästa. De är genuint intresserade av allt de skriver om, och de har en seriös inställning. Och det märks tydligt att de älskar musik, på riktigt.” – Mathias Holmgren, artist.

”Personerna bakom Poplight brinner för musiken, för upphovet och för artisteriet. Jag landar ofta på Poplight för att läsa om vad som händer i branschen!” – Fredrik Kempe, låtskrivare och artist.

”Poplight är en av Sveriges bästa webbsajter för pop och modern schlager. Entusiasmen för musiken och artisterna som Poplight bevakar smittar av sig på läsaren. Därför är det inte konstigt att Poplight har blivit en så populär sajt för bloggare och andra kommentatorer.” – Alexander Bard, låtskrivare m.m.