Här kan du läsa in dig på artisterna som tävlar i den andra deltävlingen i Linköping. Med Poplight får du koll på allt du behöver veta… och inte behöver veta.

1. ”Love Trigger” – JEM

Upphovsmän: Thomas G:son, Peter Boström, Julimar ”J-son” Santos.

Medlemmarna i JEM tävlade individuellt i svenska X-Factor där de vid ett senare tillfälle sammansattes till en grupp. JEM består av Jeremie Yumba, Elli Flemström och Mergime Murati. De öppnar upp deltävlingen i Linköping med ”Love Trigger” som beskrivs som en riktig partylåt.

G:son och Boström är välkända upphovsmän i Melodifestivalen och tillsammans med Julimar ”J-Son” Santos har de skrivit JEM’s bidrag i Melodifestivalen 2014.

 

 

 

2. ”Hallelujah” – The Refreshments

Upphovsmän: Joakim Arnell

The Refreshments är ett rock ‘n roll-band som bildades 1989 i Gävle och består av Joakim Arnell, Mats Forsberg, Jonas Göransson och Johan Blohm.

I år debuterar de i Melodifestivalen med bidraget ”Hallelujah”, som är skriven av Joakim Arnell, som är enligt honom själv ”en ganska snabb rock ‘n roll-låt och texten handlar om lyckan när man finner kärleken efter många långa ensamma år”.

 

 

 

 

3. ”Glow” – Manda

Upphovsmän: Joy Deb, Linnéa Deb, Melanie Wehbe, Charlie Mason.

”Glow” är ett av de 15 bidrag som valts ut av jurygrupperna och är ett av många bidrag i årets tävling som är skrivna av Joy och Linnéa Deb.

Manda kom sjua i X-Factor 2012 och låten beskrivs vara en positiv pop-låt med Katy Perry-vibbar.

 

 

 

 

 

4. ”Efter solsken” – Panetoz

Upphovsmän: Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie.

Panetoz slog igenom stort sommaren 2012 när de tog sig upp på första plats på Sverigetopplistan med ”Dansa pausa”.

Nu tävlar de med ”Efter solsken” som gruppen själva hävdar är en ny ”Dansa pausa”.

 

 

 

 

 

5. ”I Am Somebody” – Pink Pistols

Upphovsmän: Joakim Törnqvist, Nestor Geli, Per Ivar Hed, Susie Päivärinta, Tord Bäckström.

Pink Pistols är en nybildad grupp bestående av duon från ”Straight up!” som gjorde pridelåten 2011 ”Show the world tonight”.

I en ny konstellation tävlar de med ”I Am Somebody”, skriven av delar från samma team bakom Lili & Susie’s ”Show me heaven” (2009)

 

 

 

 

6. ”Undo” – Sanna Nielsen

Upphovsmän: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah.

Sanna Nielsen tävlar i år för sjunde gången med låten ”Undo”. Låten är skriven av Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah, beskriver Sanna som en känslig, intim och klassisk powerballad och inte som en uppföljare till ”Empty room”.

”Det är en utmaning för mig att sjunga den, sångmässigt. Det är ingen låt man bara kommer in och ”dammar av” utan man måste komma dit förberedd.” berättade Sanna i en intervju med Poplight.

 

 

 

7. ”Set yourself free” – Little Great Things

Upphovsmän: Charlie Grönvall, Cristoffer Wernqvist, Felix Grönvall, Adam Dahlström.

Little Great Things bildades 2009 och består av Charlie och Felix Grönvall (söner till Nanne Grönvall), Cristoffer Wernqvist och Adam Dahlström. De beskriver sig själva som ett multi-influerad poprock-band/inkompetent jazz.

”Set yourself free” beskriver de själva som en stark, kraftfull upptempo-rocklåt som är unik i sitt sammanhang.

 

 

 

 

8. ”När änglarna går hem”
– Martin Stenmarck

Upphovsmän: Andreas Öhrn, Alexander Bard, Martin Stenmarck, Peter Boström)

Martin Stenmarck är välkänd för det svenska folket och som bekant vann han Melodifestivalen 2005 och kom på 18e plats i Eurovision Song Contest samma år.

Nio år senare är Martin tillbaka i tävlingen med ”När änglarna går hem” som är, enligt Martin själv, en väldigt fin låt med ett väldigt snyggt nummer.

 

 

 

Text: Ludvig Alfredsson
Foto: Mattz Birath