För tre månader sedan var det ingen som trodde att det skulle sluta så här – men Frans Jeppson Wall tog hem segern i finalen av Melodifestivalen 2016 och får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2016. Poplight fick några ord med Frans direkt efter segern.

En glad vinnare 2016 – Foto: Jonatan Staaf, Poplight (c)

En nöjd Frans, den yngsta vinnaren av Melodifestivalen sedan Carola vann med Främling 1983. – Foto: Jonatan Staaf, Poplight (c)

Trots att han just vunnit 15-årsjubileumet av Melodifestivalen inför 30 000 åskådare i Friends Arena så behåller Frans ändå lugnet. Första tanken efter segern var heller inte lyckan över vinsten, utan istället tänkte han på sin egen sånginsats:

– Min första tanke var att jag skulle sätta första tonen, för det har varit det viktigaste hela veckan.

Hur kändes det i kroppen när de ropade upp ditt namn som segrare?

– Jag har varit väldigt trött under hela dagen och jag fortsätter att vara trött, men jag fick en energinivå över 190 ikväll. Som det brukar vara när jag ska upp på scen.

Pressen har inte påverkat honom

Jag har inte lagt någon extra press på mig.

Har det påverkat dig att du seglat upp som favoriten i veckan? 

– Nej, faktiskt inte. Jag har väl tagit del av det som skrivits och sagts omedvetet. Men jag har inte lagt någon energi på det och jag har inte lagt någon extra press på mig själv på grund av det.

Internationella juryn tyckte om låten

Inför finalen var det många fans som spekulerade kring att Frans inte skulle gå hem hos Internationella juryn, men igår publicerade Poplight resultatet av vår egna internationella jury, där Frans segrade. När det sedan kom till det riktiga programmet var han bara en poäng efter Oscar Zia, som vann internationella juryns röster med endast 1 poäng.

Trodde du att Oscar skulle vinna när jurygruppernas röster var utdelade?

– Nej, jag tänkte inte alls på resultatet. Jag kollade på mina låtskrivare och skrattade mest. Jag var inte så koncentrerad.

Det känns ju underbart!

Den 14 maj kommer Frans Jeppsson Wall att representera Sverige i Eurovision Song Contest i globen. Detta efter att ha fått både kritikernas, internationella juryns och folkets kärlek. För Frans som fortfarande går i årskurs 1 på gymnasiet är detta inte det lättaste att ta in.

– Jag har fått väldigt mycket kärlek, och jag vet inte hur det känns. Hur ska det kännas? Det känns ju underbart!

Hur kommer du fira ikväll? 

– Det kommer bli efterfest!

Även Christer Björkman fick känna på Frans sångfågel. Foto: Jonatan Staaf – Poplight (c)

Även Christer Björkman fick känna på Frans sångfågel. Foto: Jonatan Staaf – Poplight (c)