Gina Dirawi har varit den röda tråden genom alla årets deltävlingar med en ny stjärna vid sin sida varje vecka.  I finalen får Gina med sig Youtubern och skådespelaren William Spetz som sin vapendragare och tillsammans kommer de att bjuda på årets första deltävling med utebliven programledarsång.

Gina Dirawi och William Spetz – foto: Poplight, Peppe Andersson (c)

Gina Dirawi och William Spetz – foto: Poplight, Peppe Andersson (c)

Man skulle kunna tänka sig att omställningarna för Gina Dirawi är ganska svåra, hon ska nämligen bemöta allt från vassa komiker till bländande musikalartister i sin roll som programledare, men hon påstår själv att det går lätt ändå.

– Jag är en ganska inkännande person och har jobbat mycket med olika människor så jag tror att jag är ganska bra på att känna av vad det är för slags människa jag ska jobba med. Sen är det klart att man är lite orolig innan. Hur ska det gå? Vad är det för typ? Men alla är ju proffs och gör sitt jobb, så det har inte varit något problem faktiskt.

William Spetz har istället en stor uppgift att ta sig an genom att axla alla tidigare veteraner som varit med som värdar och värdinnor i tävlingen hittills.

– Någonstans är det ändå väldigt skönt att vara så ny i den här branschen och därmed inte veta vad jag kastar mig ut i. Jag får komma in och göra ”min grej”, så det känns bra. Jag känner mig snarare inspirerad och motiverad när jag suttit hemma i mjukisbyxorna och sett alla andra deltävlingar.

Vad som är ”Williams grej” vill programledaren dock inte riktigt svara på.

– Jag ska inte spoila något, utan det får ni se på lördag, säger William och skrattar lite finurligt.

Han lovar dock att det inte kommer bjudas på någon sång från programledarna, något som vi har fått avnjuta från många av Ginas tidigare kollegor under turnén.

Jag blir inspirerad av Ginas ärlighet,

rakhet och proffsighet.

Det är lätt att få känslan av att Gina och William har jobbat ihop tidigare då de känns väldigt naturliga med varnadra, men det här är faktiskt första gången. Båda två har dock en bakgrund som Youtubers men det finns såklart också olikheter.

– Du är tuffare än mig, utbrister William snabbt, en tuff brud helt enkelt och det är inte jag. Jag blir inspirerad av Ginas ärlighet, rakhet och proffsighet, men nu lät det som att jag inte är det och så är det ju inte riktigt.

Gina svarar:

– William är väldigt lik mig i hur jag var när jag kom in som programledare 2012. Väldigt snäll, jätteödmjuk, vill inte vara till besvär, och jag var exakt likadan. Så vi är ganska lika och han kommer tuffa på sig sen, ju äldre han blir.

Jag kommer nog vilja gråta lite av lättnad.

Under Melodifestivalfinalen 2013 var Gina Dirawi förkyld och bad till och med om ursäkt för sitt snörvlande under röstningsfasen i programmet. Under vår intervju så märks det att fem delfinaler tagit ut sin rätt även i år, för förkylningen är nämligen tillbaka hos programledaren. Men på söndag planerar hon i alla fall sova till klockan 12, då kan hon både pusta ut samt kurera sig rejält. Men vad kommer de både programledarna egentligen tänka när allt är över?

– När jag vaknar på söndag kommer jag tänka: ”Vad ska jag äta?” Och ”Gud vad skönt!” Jag kommer nog vilja gråta lite av lättnad också, säger en täppt Gina Dirawi.

Men för William Spetz kommer det vara andra tankar som rör sig i huvudet innan han beger sig tillbaka mot sin hemstad Umeå.

– När jag vaknar på söndag är det första jag kommer att tänka: ”Var är mitt läppsyl?” Jag är nämligen beroende av det så det är alltid min första tanke när jag vaknar på morgonen.