Kvällens genrep i Friends Arena är nu över – och efter varje genrep genomför Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning där storfavoriten Frans verkar hålla för favorittrycket med god segermarginal. Här kan ni se hela listan!

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Imorgon är det dags för finalen av Melodifestivalen 2016 i Stockholm. Nu på fredagskvällen var det dags för det första publika genrepet och efter genrepet fanns Poplight och Melodifestivalklubben på plats i för att ta reda på vad genrepspubliken tyckte om kvällen om vilka som var deras favoriter.

Kvällens publikundersökning talar bara för en sak, Frans kommer högst troligt att bli Sveriges näste representant i Eurovision Song Contest. Med nästan 32% av rösterna så utklassar han motståndet i Friends Arena. Kampen om andraplatsen verkar dock bli en riktig rysare där Oscar Zia, Molly Sandén samt Samir & Viktor får kämpa om medaljerna bakom guldet.

Här är hela resultatlistan

 1. Frans: 32% (240 röster)
 2. Samir & Viktor: 10% (76 röster)
 3. Oscar Zia: 9,5% (72 röster)
 4. Molly Sandén: 9,5% (70 röster)
 5. Robin Bengtsson: 9% (68 röster)
 6. Ace Wilder: 9% (67 röster)
 7. Wiktoria: 5% (38 röster)
 8. Boris René: 5% (37 röster)
 9. Panetoz: 4% (31 röster)
 10. SaRaha: 3% (26 röster)
 11. David Lindgren: 2% (15 röster)
 12. Lisa Ajax: 2% (13 röster)

I publikundersökningen svarade 753 personer.