Lisa Ajax vann Idol 2014 och är endast en av tre idolvinnare som ställt upp i Melodifestivalen efter det. Efter fredagens genrep berättar en lugn Ajax att hon bara sökte Idol för att komma igång med musikkarriären, här i Melodifestivalen får hon på riktigt visa vem hon är. I finalen får vi också se om hon kan bli den mest framgångsrika idolvinnaren i Melodifestivalen någonsin. 

Lisa Ajax poplight  002

Lisa Ajax – Poplight (c)

Vad var dina första tankar när du gick av scen idag? 

– Att det gick bra och att jag var väldigt lugn, förvånansvärt lugn. Nerverna hann inte riktigt kicka in för att det hände så mycket innan som man var tvungen att tänka på. Jag satt i sminket, sen skulle jag iväg och äta, byta om gå på toa och sen var det bara tio minuter kvar. Men det var skönt, då slapp jag tänka på att jag skulle upp på scen.

Vad kommer du ha för känsla imorgon när programmet startar? 

– Jag vet inte om jag kommer vara mer nervös än idag. Då kommer ju nästan hela Sverige titta, så jag tror att jag kommer vara mer taggad.

Melodifestivalen och Idol

Lisa Ajax vann idol 2014 och har som många andra idoldeltagare tagit steget till Melodifestivalen. Hon är dock bara en av tre idolvinnare som medverkat i Melodifestivalen, övriga vinnare som varit med är Agnes Carlsson och Amanda Fondell. Tillsammans med Agnes är Lisa också ensam om att vara i final och om hon får en bättre placering är plats åtta imorgon så har hon bäst resultat av alla idolvinnare hittills.

Idol var till för att komma igång och Melodifestivalen är ett forum där jag kan visa vem jag är. 

Vad är skillnaden mellan Melodifestivalen och Idol för dig? 

– Jag var med i Idol för att visa upp mig själv, att bara kunna säga att jag finns och att jag håller på med musik. Helt enkelt så att folk visste vem jag var och det var bara därför jag sökte. Här i Melodifestivalen vet folk vem jag är och nu måste jag visa för dem att jag är här för att stanna. Idol var till för att komma igång och Melodifestivalen är ett forum där jag kan visa vem jag är.

Vem tror du ger dig flest röster, internationella juryn eller svenska folket? 

– Oj, vilken svår fråga. Såklart så kommer fansen rösta, men om jag får tro så tror jag nog att juryn kommer ge mig mer röster. Jag vet inte riktigt varför.

Vilken placering kommer du att få på lördag? 

– Ingen aning! Det vågar jag inte ens tänka på. Nu har jag kommit till final och jag är skitglad för det, sen spelar det egentligen ingen roll vilken placering det blir.

Vem vinner Melodifestivalen 2016? 

– Mina favoriter är Robin och Molly, sen vet jag inte riktigt. Jag tycker alla är så duktiga! Det är grymma låtar. Nu när jag har fått sitta i green room och titta på alla så ser man hur grymt det är. Det är ett starkt startfält och det kan bli vem som helst. Men det tycker jag är roligt och spännande. Vad som helst kan hända!