Ikväll var det dags för genrep i Gävle inför den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2016. I vanlig ordning utförde Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning där Frans blev storfavorit hos genrepspubliken. Här kan ni se hela resultatet från undersökningen!

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Ikväll var det dags för det första publika genrepet inför den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2016 och i vanlig ordning genomförde Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning efter genrepet, där Gävlepubliken var eniga: Frans var utan tvekan kvällens vinnare med mer än hälften av rösterna, 52%.

Andra plats hamnade den länge förhandstippade Molly Sandén på med endast 14% rösterna, och Panetoz tätt inpå med 12% av rösterna. Extra noterbart är att både Molly och Frans fick framföra sina låtar en extra gång.

Här är hela resultatlistan

  1. Frans – ”If I were sorry”: 52% (226 röster)
  2. Molly Sandén – ”Youniverse”: 14% (62 röster)
  3. Panetoz – ”Håll om mig hårt”: 12% (53 röster)
  4. Eclipse – ”Runaways”: 8% (35 röster)
  5. Dolly Style – ”Rollercoaster”: 7% (34 röster)
  6. Martin Stenmarck – ”Du tar mig tillbaks”: 3% (13 röster)
  7. Linda Bengtzing – ”Killer Girl”: 2% (10 röster)

Totalt deltog 466 personer i omröstningen.

Fotnot: under genrepet lottades två bidrag att gå vidare till final, och fick således framföra sina låtar en extra gång. Dessa var Molly Sandén och Frans. Detta kan ha påverkat resultatet i omröstningen.