_MG_5851

Segervrål från finalisten Wiktoria. Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)

Det verkar ha varit mycket jobb för Wiktoria inför kvällens deltävling, för imorgon planerar hon att bara ta det lugnt och äta choklad. Men troligtvis har allt det hårda arbetet gett resultat och Christer Björkman ser positivt på stjärnskottets uppåtkurva.
–Det är oerhört roligt med det här genombrottet. 

Nu är Wiktoria, tillsammans med Robin Bengtsson, Melodifestivalens andra debutant för i år att gå vidare till final. Ikväll ska hon dansa, men imorgon vid samma tid ligger pulsen troligtvis på en helt annan nivå.

– Imorgon vid den här tiden är jag hemma i Borås, tar det lugnt och vilar i soffan med massa choklad som jag proppar i mig. Det är bra inför finalen, säger vinnaren och skrattar.

Vad var känslan efter du gick av scen ikväll? 

– Det var overkligt! Alltså verkligen overkligt. Jag är så glad och det kom en glädjetår.

Varför tror du att låten gick hem? 

– Jag vet inte, men troligtvis för att det är en unik låt som fastnar direkt. Jag älskar låten, vilket jag tror syntes och eftersom att jag gick vidare idag så älskar väldigt många andra låten också, säger Wiktoria och skrattar.

Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman ger lovord till stjärnskottet från Brämhult, som ikväll tog sig direkt till final med låten ”Save me”.

Det är oerhört roligt med det här genombrottet med den här unga begåvade tjejen som sjunger fantastiskt. Det är speciellt och alltid roligt med de här genombrotten. Hennes liv förändrades här ikväll.

Hur kommer du fira ikväll? 

– Jag kommer fira med mitt team, min familj och mina vänner, bara dansa och ha kul och skratta, säger den nyblivna melodifestivalfinalisten glatt.

(c) Anna Palmgren, Poplight

(c) Anna Palmgren, Poplight