Efter en oerhört spännande deltävling i Malmö Arena med många förhandstippade favoriter så var det David Lindgren och Wiktoria  som knep finalbiljetterna till Friends Arena, och Isa & Molly Pettersson Hammar går vidare till Andra chansen om två veckor.

(c) Anna Palmgren, Poplight

(c) Anna Palmgren, Poplight

Efter troligtvis en av de mest svårtippade deltävlingarna på väldigt länge så blev det klart att veteranen David Lindgren gick till final tillsammans med debutanten Wiktoria. Till Andra chansen gick Molly Pettersson Hammar och Isa, som äger rum i Halmstad om tre veckor.

Notera också att de senaste två åren har fyra av finalisterna i Friends Arena tävlat i Malmö. 2014: Yohio, Ellen Benediktson, Helena Paparizou och Linus Svenning. 2015: Magnus Carlsson, Mariette, Samir & Viktor och Linus Svenning.

Hela resultatlistan

Till final: David Lindgren – ”We are your tomorrow”
Till final: Wiktoria – ”Save me”
Till 2:a chansen: Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”
Till 2:a chansen: Isa – ”I will wait”
5e plats: Krista Siegfrids – ”Faller”
6e plats: Victor & Natten – ”100%”
7e plats: Tommy, Patrik & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”