Hon har tävlat i idol och det är andra gången hon ställer upp i Melodifestivalen, ändå tycker hon inte om tanken på att tävla i musik. Molly Pettersson Hammar berättar för Poplight om att ta revansch och rädslan över att rösten inte ska hålla. 

Foto: Ann Palmgren, Poplight (c)

Molly ”PH” Pettersson Hammar – Foto: Ann Palmgren, Poplight (c)

Låten ”Hunger” har ett otroligt omfång rent röstmässigt och att hålla rösten i trim de här dagarna är inte det lättaste då det både är rep och intervjuer stora delar av dagarna.

– Ja, det gäller att vara på sin vakt med rösten. När det är kommunfest får jag kanske vara tyst, t.ex. Man måste helt enkelt vila rösten nu när man pratar och sjunger mycket. Men det känns som att min röst har bättre kondition i år.

Vilken låt är mest svårsjungen? Fjolårets ”I’ll Be Fine” eller årets ”Hunger”?

– Jag skulle ändå säga att det är hyfsat lika. I’ll be fine var kanske lite mer krävande i refrängerna, eller så är det bara att jag har blivit så mycket bättre, haha! Skämt åsido, jag känner väl att båda är svårsjungna men ändå att de passar min röst. Det är skönt att sjunga.

Så länge allting fungerar och så länge jag har berört någon med min låt och med mitt budskap

Ser du årets deltagande som en revansch från förra året?

– Ja, men det hoppas jag ju att det blir. Det är svårt att inte se det här som en tävling, jag vill inte det. Jag gillar inte idén om att tävla i musik. Även om jag har gjort det många gånger så har jag inte tänkt det. Och revansch innebär verkligen ”tävling”, men jag känner att jag får min revansch så länge allting fungerar och så länge jag har berört någon med min låt och med mitt budskap. Då känner jag att jag har tagit revansch.

Hur långt vill du gå i år? 

– Man vill ju alltid gå till stjärnorna.

Och hur långt är stjärnorna? 

– Nja, man vet inte. Det är en definitionsfråga, säger Molly och skrattar lite finurligt.

Om du skulle åka ut ur tävlingen på lördag, hur skulle tankarna gå då? 

– Usch, jag vill inte ens tänka på det. Det skulle vara skitjobbigt. Å andra sidan har jag åkt ut en gång tidigare, så jag hade förmodligen ändå stått på bordet och dansat på efterfesten. Men det hade varit skitjobbigt. Jag ska göra allt i min makt för att det inte ska bli så.

Molly Pettersson Hammar under fredagens genrep. Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)

Molly Pettersson Hammar under fredagens genrep. Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)