I Poplights publikundersökningen så skulle han ta sig till final, men pressen tvivlade. Ändå lyckades David Lindgren knipa den första finalplatsen. Folket stod på hans sida. 

David Lindgren tillsammans med låtskrivarna Anderz Wrethov och Gustav Efraimsson. Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)

David Lindgren tillsammans med låtskrivarna Anderz Wrethov och Gustav Efraimsson. Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)

Trodde du på en finalplats? 

– Nej, jag hade ju siktat och hoppats på final, men under veckan så började jag successivt sikta på topp fyra istället, för det är grymt starka låtar den här veckan.

Har du sett Poplights publikundersökning där du var tippad att gå till final?

–  Nej, vad roligt! Grejen är att jag har lärt mig att inte läsa någonting för generellt så brukar det inte vara så positivt om mig av recensenterna. Jag vet att folket stöttar mig men inte tidningarna, så jag läser ingenting.

Det är bara det negativa man kommer ihåg efteråt

Hur känns det att pressen inte är på din sida? 

– Nja, så är det väl inte riktigt. Det är mer att även om det står något positivt så står det alltid något negativt, alltid! Och det är bara det negativa man kommer ihåg efteråt. Så att jag tycker att det är skönt att inte bry sig om det över huvud taget. Utan jag vet att de som hänger runt mig tycker det är nice, så som familjen och det är det som är viktigt.

Hur kommer du fira ikväll? 

– Det blir relativt lugnt men något glas champagne kommer det bli. Jag ska jobba med min föreställning imorgon så att det blir att ta det lugnt.