Imorgon är det dags för den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2016 i Malmö Arena, men redan ikväll var det genrep inför publik. Poplight var på plats och tillsammans med Melodifestivalklubben gjorde vi en publikundersökning där David Lindgren och Wiktoria var kvällens stora favoriter.

(c) Anna Palmgren, Poplight

(c) Anna Palmgren, Poplight

Idag var första gången som veckans artister i Melodifestivalen 2016 framförde sina bidrag inför publik. Efter genrepet var Poplights reportrar på plats i foajén tillsammans med Melodifestivalklubben och genomförde stickprovskontroller, där vi frågade delar av publiken vem som var deras stora favorit under kvällens genrep.

Veteranen och debutanten publikens favorit

Det rådde inga tvivel om vem som var publikens favorit under kvällens genrep. Närmare bestämt 34% av de tillfrågade valde David Lindgren som sin favorit. På andra plats i undersökningen kom Wiktoria med 26% av rösterna, vilket då gör David Lindgren sällskap till finalen. Till Andra chansen går Isa och Molly Pettersson Hammar.

Här är hela resultatlistan

  1.  David Lindgren – ”We are your tomorrow”: 34% (313 röster)
  2.  Wiktoria – ”Save me”: 26% (246 röster)
  3.  Isa – ”I will wait”: 18% (170 röster)
  4.  Molly Pettersson Hammar – ”Hunger”: 11% (97 röster)
  5.  Krista Siegfrids – ”Faller”: 6% (59 röster)
  6.  Tommy, Patrik & Uno – ”Håll mitt hjärta hårt”: 4% (38 röster)
  7.  Victor & Natten – ”100%”: 1% (11 röster)

Totalt svarade 934 personer på undersökningen.

Fotnot: Under kvällens genrep lottades två artister att gå till final och fick därmed framföra sin låt två gånger. Dessa var Isa och Krista Siegfrids. Detta kan ha påverkat resultatet i undersökningen.