Under fredagen fortsatte repetitionerna i Malmö Arena inför lördagen, då det är dags för den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2016. Under fredagen repar de fullt ut med scenkläder, smink och effekter. Poplight följde alla repetitioner under fredagen.

Victor & Natten – Foto: Anna Palmgren, Poplight (c) Under fredagen repeterade alla sju bidrag som tävlar i Melodifestivalen på lördag på scen för andra gången. Repetitionerna varade i cirka 30 minuter per artist och det mesta som repeterades in är kameravinklar och allt för att få till det tekniska i deras uppträdanden. Dessutom uppträdde de med scenkläder för första gången. Varje artist hann sjunga igenom sitt bidrag tre gånger på scen.

Detta var det andra av fyra repetitionstillfällen som artisterna får på scenen. Under torsdagen fick artisterna repa i totalt 35 minuter var och under fredagen repade de en gång till inför ett publikt genrep på kvällen och ett sista genrep på lördagseftermiddagen.

På plats i Malmö från Poplight var Peppe Andersson, Ludvig Alfredsson och fotograf Anna Palmgren. Under dagen rapporterades det direkt från repetitionerna och allting som sker under repetitionerna kommer ni att kunna läsa nedan.

PS! Glöm inte att följa oss på twitter och instagram (PoplightSE) för de allra senaste uppdateringarna.

Repetitionsschemat för fredagen

13:35 – David Lindgren (”We Are Your Tomorrow”)
14:05 – Victor & Natten (”100%”)
14:35 – Molly Pettersson Hammar (”Hunger”)

(15:00 – Kaffepaus)

15:25 – Isa (”I Will Wait”)
15:55 – Krista Siegfrids (”Faller”)
16:25 – Tommy, Uno & Patrik (”Håll mitt hjärta hårt”)
16:55 – Wiktoria (”Save Me”)

1. David Lindgren – We Are Your Tomorrow

David Lindgren har tidigare uttalat sig och sagt att hans lasershow är något som aldrig tidigare varit med i Melodifestivalen. Men motsägelsefullt nog så är det som en blandning mellan mellanakten med Sirqus Alfon 2012 och Peter Jöbacks ”Hollow” från 2010.

David Lindgren är duktig och han både fångar kamerorna, sjunger och dansar säkert. Men låten är numret är ingen nyhet, det kan bli svårt att ta sig vidare för energiknippet Lindgren.

Foto: Anna Palmgren, Poplight (c) 2. Victor & Natten – 100%

Tyvärr har Victor tappats bort lite i det starka startfältet som råder och många medier verkar ha ”dömt bort” hans låt. Men ingen skall dömas ut för låten 100% är en glädjefylld ”växare” som kan komma att skrälla. Tydligen ska han också vara den tredje största snackisen på sociala medier under denna deltävlingen.

Jämfört med gårdagens rep då Victor verkade något osäker och trevande så går han redan idag in med mer självsäkerhet på arenascenen. Vad som ännu inte riktigt sitter är dock sången, något flåsigt ibland och någon falsk ton. Men bekvämare artist på scenen redan dag två.

 

Foto: Anna Palmgren, Poplight (c) 3. Molly Pettersson Hammar – Hunger

Idag repar Molly i den vita långklänning som vi kommer att se i bild på lördagen. Hennes energi på scenen är som ett barn på julaftonsmorgon och mellan repen hinner hon både skämta med publiken och ”fulposa” för kamerorna. Hon är glad, och det syns genom hela henne.

Idag har numret toppats med små eldar som omringar Molly. Det märks att de lagt mycket krut på numret, det är eldar, det är plexiplatå, det är pyro, det är ljusrigg m.m. Kanske blir det till och med så mycket grejer att det blir för mycket? Kanske borde de tänkt att ”less is more”. Men låten, den svänger.

 

_MG_22194. Isa – ”I Will Wait”

Isa är liksom Molly PH också klädd i vitt, men i en tight byxdress med släp som fladdrar i carolafläkten som kommer igång i slutet av låten. Idag har hon också smyckat både händer och armar i hennatatueringar.

Numret Isa framför bygger på att skuggor spelar mot något som liknar en jättestor skolfotobakgrund. Det är ett nummer som kräver precision och det strular också något när en av dansarna ofrivilligt hamnar i bild.

Skuggspelet är ett jättevackert skådespel men nackdelen är att det ljus som skapar skuggorna ger henne ett väldigt hårt och kallt ljus i ansiktet, det skapar också vassa skuggor som kan kännas osmickrande i Isas ansikte. Isas röst låter också något ansträngd under dagens rep och det återstår att se om det hinner ordna upp sig till på lördag.

Foto: Anna Palmgren, Poplight (c) 5. Krista Siegfrids – Faller

Faller är en riktig kärleksdänga och Kristas nummer går i kärlekens färg; röd. Som en racerförare tar sig Krista igenom låten med det svart-vita målgångsmönstret som tema på både led-golv, flaggor och led-vägg.

I låten sjunger Krista ”faller” 32 gånger, vilket kan tänkas lite tjatigt och det är just det låten kan kännas efter ett tag; tragglig. Imponerad kan en dock bli av Kristas svenska som knappt har någon finlandsvensk dialekt i sig över huvud taget, det kan å andra sidan vara både positivt och negativt då det är en smaksak där många troligtvis tycker olika.

Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)6. Tommy Nilsson, Patrik Isaksson & Uno Svenningsson – Håll mitt hjärta hårt

Den skojfriska trion ”Uno, Dos, Tres” (Som de självutnämnt ibland kallar sig) är som en manlig motsvarighet till Kicki, Bettan & Lotta. Men till skillnad från Kicki, Bettan & Lottas käcka ”Vem e de du vill ha” så är ”Håll mitt hjärta hårt” en stor och svepande höstballad.

Partik verkar ha haft lite problem med kameravinklarna under dagarna för efter andra repet skriker han ut glatt ut: ”Där satt den, nästan!” Sista gången de kör så sitter verkligen numret som en smäck och svensktoppen känns närmre än någonsin.

Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)  7. Wiktoria – Save Me 

Idag känns Wiktoria både mer avslappnad och mer glad på scenen, troligtvis är det premiärnerverna som börjat avta. Hon har på sig sin beigeafärgade catsuit och i midjan har hon ett bälte med ”Wonder Women”-symbolen, men här står dubbel-v:na istället för ”Wonder Wiktoria”.

Mellan de tre repen som Wiktoria hinner göra så får hon hjälp av Anton Ewald som varit med och koreograferat numret. Han dyker upp, ger lite råd och därefter springer han ned igen, skrikandes: ”Det är skitbra!”. Kan tänkas lite märkligt att ha en koreograf i ett nummer där Wiktoria står blixtstilla de första 53 sekunderna av låten och enda dansen hon gör är en snurr, men tydligen är det uttrycket som Ewald fokuserar på. För ack så viktigt det blir när kroppsspråket inte får säga sitt.

Sångmässigt imponerar 19-åringen och gåshuden uppstår när hon innan sista refrängen tar i för full hals. Största risken för Wiktoria är att det är för bra, så bra att det blir ointressant.