Isa tävlar i år med en storslagen ballad, en låt som låter som allt annat än föregående hiten ”Don’t Stop”. Poplight träffade stjärnan direkt efter repet där hon bland annat berättar om mötet med ett cancersjukt fan, ett minne som ger henne rätt uttryck i låten. 

Isa – Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)

Isa – Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)

Hur tycker du att repet gick? 

– Första gången jag körde så var det väldigt nervöst. Det är fösta gången man kör med kamerorna och det blir typ fyra grejer samtidigt att hålla koll på. Men andra och tredje gången så kunde pulsen lugna ner sig lite. Det kändes bra.

Du har målat siffror på din hand som du visar upp för kameran i ditt nummer. Kan du berätta om dem? 

– Det står 150310, vilket är ett datum från förra året då jag träffade en tjej som var cancersjuk. Det var ett fan till mig som jag sjöng med och hänge med en eftermiddag. Jag har en känslomässig koppling till det här datumet och det hjälper till att förmedla den känslomässiga stämningen som jag vill ha i numret. Den här tjejen gick bort bara några veckor efter finalen förra året och det betyder mycket.

Handlar låten om mötet med den är människan? 

– Nej, den handlar mer om att vänta på den äkta kärleken och att stå stark tills den kommer. Det är också något personligt och siffrorna är mer ett sätt att förstärka och få fram mitt uttryck.

Isas nummer byggs upp av ett grått skynke i bakgrunden där hennes skugga mångdubblas och skapar ett skuggspel i bakom henne. Fredrik ”Benke” Rydman, som också koreograferade Måns Zelmerlöws ”Heroes” är den som ligger bakom numret.

– Jag har nog större vinstchanser i år.

Hur involverad är du i utformningen av ditt nummer? 

– Jag älskar att vara med i allt! Att röra i både låtar och allt sånt där. Men det är Benkes grundidé, sen har jag varit med och jobbat fram numret tillsammans. Jag tycker alltid till om allt och jag tycker det är roligt. Jag som artist måste kunna stå för det som händer på scen.

Vad vill du säga med ditt framträdande? 

– Jag vill få fram texten, såklart. Men sen vill jag också visa min röst på ett annat sätt som jag kanske inte gjort tidigare. En äkthet och en mogenhet som folk kanske inte har sett tidigare. Alla skuggor och allt som händer bakom mig i numret förstärker bara låten.

Siktar på topp tre

Hur långt vill du gå i Melodifestivalen?

– På lördag vill jag göra mitt bästa framträdande som jag har gjort med den här låten, till att börja med. Jag hoppas på final och sen på topp tre!

När Isa ska svara på frågan om vad hon tror om sina vinstchanser så ler hon finurligt och självsäkert på samma gång. Hon tycker att hennes låt är bättre i år.

– Jag har nog större vinstchanser i år. Men jag blir såklart inte missnöjd om jag kommer komma ungefär lika långt som förra året. Men jag vill nå längre, annars skulle jag inte vara med!

Isa – Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)

Isa på scenen – Foto: Anna Palmgren, Poplight (c)