På onsdagen kl 18:00 spelades som vanligt  alla bidragen som tävlar i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö upp för pressen för första gången. Poplight var givetvis på plats och lyssnade på låtarna och här kan ni läsa vad Poplights utsände reporter tyckte om de tävlande bidragen.

1. David Lindgren – We are Your Tomorrow

En David Lindgren-låt som låter precis som man tror att David Lindgren ska låta. En modern popschlager sprungen ur nån slags Zelmerlöwsk maskin. Det är ingen dålig låt, men jag hade gärna velat höra något annat så här tredje gången gillt. Men å andra sidan, varför ändra ett succékoncept?

2. Victor och Natten – 100%

Jahapp, svensk pop i Linnros/Adams-Ray/Jakob Karlberg-facket var det här! Under andra genomlyssningen hör jag mer av Karlberg än vid första genomlyssningen. Tycker inte att refrängen sätter sig lika mycket som många andra i den här genren. Det är dock ingen dålig låt. Men med konkurrensen den här veckan kan det bli tufft att slå sig vidare.

3. Molly Pettersson Hammar – Hunger

Åh, Molly Molly Molly, vad jag unnar dig en finalplats efter fjolårets snöpliga uttåg! I år ställer hon upp med en mer dansant poplåt med lite soulinfluenser och jag kan förstå om folk gillar den. Jag känner däremot ingenting. Jag vill tycka om den här, men jag gör det helt enkelt inte. Den är lite tom.

4. Isa – I Will Wait

Detta är en av mina favoriter den här veckan. En riktigt pampig ballad med storslagen kör och man sparar inte på nånting. Mer min typ av låt än fjolårets Swift-kopia. Skulle faktiskt kunna säga att hon till och med kan vinna allt med den här låten. Så bra är den!

5. Krista Siegfrids – Faller

Jag älskar ju sådana här  glada poplåtar i Bengtzing-facket och det är så härligt att Melodifestivalen är forumet för just den här genren. Sedan är det såklart svårt att veta hur en sådan bit ska tas emot 2016. Men för ett inbitet fan är detta en skön schlagerinjektion som behövs.

6. Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson – Håll mitt hjärta hårt

Jamen, det här var ju inte så dåligt? En pampig och dramatisk ballad som känns mer Patrik Isaksson än Tommy Nilsson (det är alltså ingen ”En dag” det här). Måste säga att jag är positivt överraskad och även om de inte går vidare så lär de hamna på Svensktoppen.

7. Wiktoria – Save Me

Veckans överraskning! Wiktoria avslutar med en stark countrypoplåt som jag tycker är bättre än Mimi Werners låt från förra veckan. Ska bli väldigt spännande att se det på scen. Jag gillar det här mycket  – och då är jag verkligen ingen countrytjej.

Melodifestivalen 2016 – Malmö

(c) Peppe Andersson, Poplight