I vanlig ordning genomför Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning på genrepspubliken och ikväll var Ace Wilder en solklar favorit bland genrepspubliken tillsammans med Samir & Viktor – men sedan bjöd resultatet på överraskningar.

ACE WILDER

(c) Peppe Andersson – Poplight

Ace Wilder är den solklara favoriten inför den första deltävlingen av Melodifestivalen 2016 på lördag. Enligt Poplights och Melodifestivalklubbens undersökning fick hon närmare bestämt 39% av publikens röster. På andra plats i undersökningen kom Samir & Viktor – men det är inget överdrivet stort hopp mellan tvåan och trean.

Bara 71 röster ifrån Samir & Viktor ligger Robin Bengtsson. Han fick hela 199 röster, vilket motsvarade 21% av rösterna. Därefter är hoppet stort ner till fjärde plats där Albin & Mattias fick 44 röster.

Här är hela resultatlistan

  1. Ace Wilder – ”Don’t Worry”: 39% (364 röster)
  2. Samir & Viktor – ”Bada nakna”: 29% (270 röster)
  3. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”: 21% (199 röster)
  4. Albin & Mattias – ”Rik”: 5% (44 röster)
  5. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”: 3% (33 röster)
  6. Pernilla Andersson – ”Mitt Guld”: 3% (30 röster)

Totalt svarade 940 personer på omröstningen.

Fotnot: Under kvällens genrep lottades två artister att gå till final och fick således framföra sina bidrag en extra gång. Dessa var Pernilla Andersson och Ace Wilder. Detta kan ha påverkat resultatet i undersökningen.