Idag kl 18:00 spelades alla bidragen som tävlar i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg upp för pressen för första gången. Poplight var på plats och lyssnade på låtarna och här kan ni läsa om vad Poplights utsände reporter tyckte om de tävlande bidragen.

Mellan klockan 18:00 och 18:45 idag får pressen höra låtarna som tävlar i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg. Poplight är på plats och lyssnar på låtarna. Här ser ni ett liveflöde från Poplights twitter och efter lyssningen kommer ni att kunna läsa längre och utförligare omdömen av låtarna på den här sidan.

1. ”Bada Nakna” – Samir & Viktor

In på scenen förväntar jag mig att en lastbil kommer rulla in med 6 st studentmössor på flaket, för det är precis vad det här är – ett tre minuter långt studentflak. Inget illa om det, det svänger faktiskt – även om det är lite för förutsägbart i inledningen. Samir & Viktor sjunger om att bada nakna på Sergels torg tillsammans med ett väldigt house-igt sound emellan verserna. Lär definitivt hamna topp 4.

2. ”Mitt guld” – Pernilla Andersson

Det här är det precis lika vanliga ”bidrag nummer 2 i deltävling 1″ som kommer efter ett skojfriskt nummer för att låta sedan alla gå på toaletten (som de borde tänkt på innan de satte sig ner framför TVn i första hand). Inledningen låter precis som en alarmsignal på telefonen och sedan fortsätter det som CajsaStina Åkerströms ”En enkel sång” från Melodifestivalen 2014. Det är vad ni har att förvänta er. Stor potential att växa, men att den ska hamna i topp 5 känns ganska osannolikt.

3. ”Ain’t No Good” – Mimi Werner

Det här var en överraskning. En positiv en. Modern countrypop-låt och det första jag tänkte var Train’s ”Angel in Blue Jeans” med en mix av Avicii och Dolly Parton. Någon nämnde att detta kan vara årets ”Ace Wilder-effekt” och ja, definitivt. Det här är tävlingens underdog. Om hon levererar på scen återstår att se.

4. ”Rik” – Albin & Mattias

Efter första lyssningen hängde jag inte med någonting alls. Efter andra lyssningen hängde jag fortfarande inte med någonting alls. Texten sveper förbi och det känns lite snarlikt Samir & Viktor. Man kan ifrågasätta hur de tänkte att lägga dessa två i samma deltävling? Nja, Andra chansen, kanske? Inte direkt min kopp te, men det kanske är någon annans bulle.

5. ”Himmel för två” – Anna Book

För vad vore en Melodifestival utan schlager? Tvättäkta schlager som i mitt tycke är jättetöntig… men nog förbannat blir det denna man kommer att röja till med när den dyker upp på radion eller på dansgolvet. Utan tvekan veckans ”guilty pleasure” som lär fungera bra hemma i stugorna.

6. ”Constellation Price” – Robin Bengtsson

Kommer aldrig att lära mig vad den här låten egentligen heter. Constellation Price? Constellation Prize? Det är en midtempo-låt med ett riktigt nice pianodrivet intro som höjer sig efter varje textrad… och för er som älskar munspel så lär nog detta vara eran låt. Kan gå hursomhelst och det ska bli spännande hur numret kommer att utforma sig på scen.

7. ”Don’t Worry” – Ace Wilder

Kanske årets förhandssnackis? Strax innan artisterna presenterades fick jag lite ”inside information” från en av årets jurymedlemmar, som sa att Ace Wilders låt kommer utan tvekan vinna Eurovision, men sedan har det ryktet börjat avta. Nu när jag väl hört låten två gånger så är det inte omöjligt att det går lika bra för Ace Wilder som det gjorde 2014… men räcker det för att hon ska vinna? Well…

Låten då! Gitarrerna från ”Busy doin’ nothin'” har ersatts med housepiano och texten tilltalar väldigt mycket för den yngre publiken som känns väldigt ”spot on”. Rolig, medryckande, glädjande – en bra låt, med andra ord. Ska bli oerhört spännande att se hur detta ser ut på repetitionerna imorgon.

Melodifestivalen 2016 – Göteborg

(c) Peppe Andersson, Poplight