Om exakt fem månader är det dags för den stora finalen av Eurovision Song Contest 2016 i Globen – och idag presenterades programledarna som ska leda oss genom tävlingen – Måns Zelmerlöw & Petra Mede!

(c) Janne Danielsson, SVT

(c) Janne Danielsson, SVT

Det kom inte som en större överraskning då flera medier tidigare hade avslöjat vilka som ska leda Eurovision Song Contest 2016, men idag blev det officiellt att det blir Måns Zelmerlöw och Petra Mede som kommer vara programledare för Eurovision Song Contest 2016.

Petra Mede ledde som bekant senast Eurovision Song Contest 2013 när tävlingen gick av stapeln i Malmö och Måns Zelmerlöw behöver knappt en introduktion.

I ett pressmeddelande säger Eurovision Song Contests exekutive producent Martin Österdahl följande:

– Vi är otroligt stolta över att presentera ett värdpar som är superstjärnor i det här sammanhanget. Tv-tittarna i Europa känner igen Petra från hennes hyllade insats 2013 och Måns som tävlingens regerande mästare. Med deras skicklighet kan vi bygga på igenkänningen och leverera något oväntat som Europa inte sett förut.

Eurovision Song Contest 2016 äger rum den 10, 12 och 14 maj 2016.