För majoriteten ett okänt namn dök hon upp som debutant i Melodifestivalen 2014. Vad de flesta inte visste då var att hon skulle ta sig direkt till final och där hamna på andra plats, ynka två poäng ifrån att kamma hem den stora sångfågeln. 2016 är Ace Alice Wilder tillbaka i Göteborg och nu är hennes namn välbekant för de flesta.

Ace Wilder

Ace Wilder vill inte komma på en sämre placering än förra gången hon var med, hon vill som sämst komma 2:a helt enkelt. (c) Peppe Andersson – Poplight

Det är andra gången Ace Wilder ställer upp i Melodifestivalen och hon har ett tydligt mål med 2016 års tävling, det ska gå minst lika bra som förra gången.

– Jag är inte revanschsugen, för jag tycker att jag gjorde det skitbra 2014, men jag vill inte att det ska gå sämre!

Du vill alltså vinna? 

–Eller komma på samma plats som sist!

Låten ”Don’t Worry” har hon skrivit tillsammans med Anton Hård af Segerstad, Joy Deb och Linnea Deb. Joy och Linnea Deb var även med och skrev ”Busy Doin’ Nothin'” och i 2016 års Melodifestival har paret tillsammans med Anton Hård af Segerstad skrivit 4 bidrag.

– Vi skrev låten tillsammans och den var något som vi bara var tvungna att testa. Den är enligt oss själva en riktigt bra låt och om man ska göra Melodifestivalen nu så ska man göra det med en sån här låt, säger Ace entusiastiskt.

Hur fungerar arbetet när ni skriver tillsammans?

– Det är häng! Vi hänger och när vi hänger så skriver vi en låt. Det är inte som när man går in och skriver låtar med andra: ”Nu ska vi skriva en låt”, utan det är mest: ”Vad har ni gjort då? Vad fan. Vad är livet?” och så vidare.

Vad är styrkan i låten? 

– Den kanske är lite knäpp, men den är lätt att ta till sig och jag tror att alla kan relatera till budskapet; man ska inte oroa sig. Jag tror att det är det som är ”the secret ingredient.

Jag gick med öronproppar och lyssnade på Beyoncé hela tiden

Det är drygt två månader kvar tills Ace Wilder går ut på scenen i Göteborg och fram tills dess går hon in i sig själv.

–Jag försöker stänga ut mellon och alla artister. Jag försöker bara fokusera på det jag gör. Jag vill fokusera på mitt nummer, jag vill göra det bästa jag kan, vara kreativ, jag vill jobba, öva och repa så mycket som möjligt. Jag vill absolut inte höra de andras låtar eller se att de repar lika mycket. Det är nämligen då man börjar jämföra sig, och det vill jag inte göra. Jag låser in mig istället.

Ace minns hur förberedelserna gick till sist i Melodifestivalen:

– Jag vägrade kolla eller lyssna på de andra. Jag gick med öronproppar och lyssnade på Beyoncé hela tiden. Jag kan bli lite påverkad av andra, jag funkar så helt enkelt.

Vad har du för förväntningar på Melodifestivalen 2016?

– Jag hoppas och förväntar mig att det blir skitbra, såklart! Jag ser jättemycket fram emot att sätta ihop mitt nummer för jag vill verkligen utmana mig själv. Jag tror att det kommer bli skitbra.

Ace Wilder

Ace Wilder, (c) Peppe Andersson – Poplight