Ikväll är det dags för den 13e upplagan av Junior Eurovision som i år äger rum i Sofia. Poplight är på plats i Bulgarien och har följt förberedelserna och här kan ni läsa om allt som händer inför kvällen!

(c) Ludvig Alfredsson, Poplight

(c) Ludvig Alfredsson, Poplight

Klockan 19:30 ikväll, den 21 november, är det mini-julafton för alla Eurovision-älskare. 17 länder med barn i åldrarna 10-16 år är med och gör upp om vinsten i kvällens Junior Eurovision 2015, som i år sänds från Sofia, Bulgarien.

I år tävlar tyvärr inte Sverige i JESC, vilket innebär att tävlingen inte sänds på svensk TV. Däremot kan ni se direktsändningen på junioreurovision.tv från kl 19:30.

Men bara för att Sverige inte är med och tävlar så betyder inte det att vi inte får se några svenskar i årets JESC! Irlands Aimee Banks tävlar med en låt skriven av Jonas Gladnikoff och San Marinos Kamilla Ismailova tävlar med en låt skriven av Josefin Glenmark.

Tävlingen hålls som sagt i Bulgarien och förra året placerade sig värdnationen på en 2:a-plats när tävlingen gick av stapeln i Malta. Vann det året gjorde Italien – men till skillnad från Eurovision Song Contest är en vinst i JESC inte lika med att vinnarnationen måste arrangera tävlingen året därpå.

Programledaren för kvällens final är Poli Genova. För de inbitna Eurovision-fansen är Poli inget helt obekant ansikte – 2011 representerade hon nämligen Bulgarien i Eurovision Song Contest med ”Na inat”. Hon lyckades dock inte kvalificera sig till finalen det året.

Ett 100-tal journalister är ackrediterade under årets tävling och ikväll är Poplight på plats i arenan för att följa kvällens sändning.

Häng med oss på Twitter under kvällen!