Från vänster: Petra Mede, Charlotte Perrelli, Gina Dirawi, William Spetz, Sarah Dawn Finer och Henrik Schyffert. (c) Karl Nordlund, SVT

Från vänster: Petra Mede, William Spetz, Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer, Charlotte Perrelli och Henrik Schyffert. (c) Karl Nordlund, SVT

2002 var första året då Melodifestivalen åkte på turné. Nu är det 15 år sedan och det firas med en smärre kavalkad av kändisar. Vi kommer att få se den redan mello-erfarna Gina Dirawi leda programmet tillsammans med både nya och gamla ansikten i festivalsammanhang.

Genom hela programserien kommer Dirawi vara den röda tråden, hon kommer därför att medverka i samtliga av programmen som värdinna. Med sig på de olika deltävlingarna  kommer hon sedan att få en ny kompanjon i varje deltävling som hennes högra hand.

Deltävling 1: Petra Mede
Deltävling 2: Charlotte Perrelli
Deltävling 3: Henrik Schyffert
Deltävling 4: Sarah Dawn Finer
Andra chansen: Ola Salo och Peter Jöback
Finalen: William Spetz

Bakom 2016 års manus kommer vi också att få återse Edward Af Sillén. Efter Eurovison Song Contest 2013 valde han att kliva av tronen som manusförfattare och istället arbeta med egna projekt. Ända sedan dess har han och Christer Björkman dock haft planer för att manusförfattaren skulle göra come-back till 15-årsjubiléet tillsammans med ett storslaget programledaruppbåd, vilket nu blivit till verklighet.

– Vår dröm var att få göra precis det här, säger Christer Björkman.

 

Foto: Peppe Andersson

Gina Dirawi och William Spetz (C) Peppe Andersson, Poplight

Foto: Peppe Andersson

Gina Dirawi (C) Peppe Andersson, Poplight

 

Foto: Peppe Andersson

Christer Björkman och Charlotte Perrelli (C) Peppe Andersson, Poplight

Foto: Peppe Andersson

Programledarna uppradade. (C)  Peppe Andersson, Poplight