Arbetet med Melodifestivalen 2016 är redan i full gång. Slussarna är öppna för att skicka in låtar och redaktionen för programmet är utsedd. Poplight har i veckan träffat Christer Björkman som i år arbetar dubbelt upp med både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Han berättar även för Poplight hur långt arbetet med 2016 års programledare har gått. 

Poplight ©

Christer Björkman, Poplight ©

Som producent för Melodfestivalen 2016 och tävlingsproducent för Eurovision Song Contest 2016 så har Christer Björkman fått dela upp arbetet mellan de olika programmen.
– Jag gör likadant som förra gången, jag delar upp min tid. Jag jobbar förmiddagar på den ena, eftermiddagar på den andra, grovt uttryckt, säger Björkman.

Arbetet men Melodifestivalen ligger i fas enligt Björkman men ännu är valet av programledare inte riktigt fastställt.
– Vi letar efter något som ska göra det bättre än förra året men som ändå tar vid och blir en förlängning av föregående år. Vi vet våra värdeord och vi vet vad vi vill åstakomma; värme, glädje och lite mod. Ungefär samma tonalitet som förra året men med andra personer.

Programledarplanerna i ESC inte lika långt gångna

I arbetet med Eurovision Song Contest har valet av programledare inte kommit lika långt.
– Där är vi lite, lite senare. Vi har precis gjort våra varumärkesutvecklingsdagar och håller på att sammanställa det.

När ESC hölls i Malmö 2013 stod Petra Mede på scen ensam som programledare. Den ensamma programledarrollen var då ett tydligt aktivt val redan från första början men i år är tonaliteten annorlunda. Det finns många öppningar för hur det kan komma att se ut i Globen 2016.
– Vi har inte låst in oss i någonting vad gäller programledare, menar Björkman.

Slussarna öppna för att skicka in låtar

Just nu är Christer Björkman och ledningen för Melodifestivalen i full gång med att samla in låtar till Melodifestivalen 2016.
– Vi har en dialog med alla skivbolag och förlag. Så nu är det hur många artister på gång som helst. Vi samlar in låtar och den 16 september stänger inskicket för låtarna. Sedan är det dags att börja gallra och så börjar urvalsjuryn arbeta efter det.