Idag avgjordes tävlingen av Svensktoppen Nästa 2015 och vann gjorde Michael Fannon från Norrtälje. Poplight träffade den nya utmanaren för Svensktoppen direkt efter finalen.

(c) Micke Grönberg, SR

(c) Micke Grönberg, SR

Tidigare idag avgjordes den stora finalen av Svensktoppen Nästa på Stora Scenen på Liseberg. Under ledning av Lasse Kronér och Carolina Norén skulle åtta artister tävla om att få sitt bidrag prövat på Svensktoppen senare i oktober. I slutändan stod det mellan P4 Göteborgs representant Jawone och P4 Norrtäljes representant Michael Fannon.

Efter en omröstning stod det sedan klart att Michael Fannon blev 2015 års vinnare av Svensktoppen Nästa med ”Kommer tid, kommer råd”.

– Jag vet inte riktigt hur tankarna går efter det här. Det är overkligt och jag är så sjukt tacksam till alla som har röstat och stöttat mig hela den här långa vägen fram. Det går inte riktigt att tänka för ena sekunden får en tårar i ögonen och annars vet man inte riktigt vart man är, berättar Michael Fannon för Poplight.

Inte besviken över utebliven plats i Melodifestivalen 2016

Något nytt för i år är att vinnaren av Svensktoppen Nästa inte längre blir erbjuden en plats i Melodifestivalen. Istället kan en helt annan artist av finalisterna bli erbjuden en plats i Melodifestivalen – och behöver inte nödvändigtvis vara vinnaren av Svensktoppen Nästa.

Michael kände sig dock inte besviken över att ha missat en plats i Melodifestivalen 2016 under dagens final.

– Att vara med i Melodifestivalen skulle vara en stor dröm, absolut – men jag kommer inte gräma mig över det här idag. Jag kommer bara vara väldigt lycklig över vinsten i Svensktoppen Nästa och så tycker jag grabbarna i gruppen Smajling Swedes förtjänade den, säger Michael.

Han berättar också att han själv tänker skicka in några bidrag till nästa års Melodifestival.

– Slussarna för Melodifestivalen har inte stängt än, så det kan mycket väl hända att jag skickar in ett bidrag nu också. Än så länge njuter jag bara av livet här.