Prick på dagen tre år efter att det blev klart att Malmö fick Eurovision Song Contest 2013 står det nu klart att det blir Stockholm och Globen som får arrangera Eurovision Song Contest nästa år, berättar SVT idag! Dessutom hintar den exekutiva producenten om att Tele2 Arena kommer att få en roll under finalen.

(c) Arlid Vågen, Wikimedia

(c) Arlid Vågen, Wikimedia

Då så – nu är den första etappen avklarad inför värdskapet av nästa års Eurovision Song Contest! Idag utsågs Stockholm och Globen som värdar för arrangemanget som går av stapeln den 10, 12 och 14 maj 2016. Utöver Globen så kommer Hovet fungera som presscenter, Annexet kommer fungera som backstage-område för artisterna (delegationsområde) och dessutom hintar exekutive producenten om att Tele2 Arena också kommer att användas under finalkvällen. Vad det innebär går endast att spekulera kring.

Detta är sjätte gången som Sverige arrangerar Eurovision, tredje gången som Stockholm arrangerar tävlingen och andra gången som Globen håller i arrangemanget. Biljetterna förväntas gå till försäljning runt årsskiftet.