Det blev en finalplats för Måns Zelmerlöw i Eurovision Song Contest 2015… men det kanske inte var så förvånande. Poplight träffade Måns kort efter på hans hotell för ett litet snack, där han bland annat berättade att han kände sig lite kaxig under kvällen.

(c) Thomas Hanses, EBU

(c) Thomas Hanses, EBU

Han är just nu en av de stora favoriterna att vinna Eurovision Song Contest 2015, och ikväll gick han i mål i den första etappen – semifinalen. Måns Zelmerlöw blev en av de sista artisterna att knipa en plats i finalen på lördag och när Poplight träffar honom på hotellet berättar han om sina reflektioner över kvällen.

– Jag är supernöjd. Jag är glad, lättad och lite trött, berättar Måns Zelmerlöw.

Han fortsätter:

– Jag tyckte verkligen att vi förtjänade en finalplats med det här numret.

Skrotade mentaliteten från Melodifestivalen

Under tävlingarna i Melodifestivalen tidigare i år berättade Måns Zelmerlöw ofta att han förväntade sig att åka ut redan i deltävlingen, men trots det vann han hela tävlingen. Tidigare innan Eurovision har han berättat att han skulle ha samma mentalitet i semifinalen, men när Poplight träffade honom efter semifinalen berättade han att han kände sig kaxig i green room när resultatet presenterades.

– Jag vågade faktiskt tro på att vi skulle gå till final och även när jag satte mig i Green room så sa Christer ”Du kan vara helt lugn, du behöver inte oroa dig för någonting” och det var väldigt skönt att höra. Så nu är det bara att tagga om till lördag.

Redan imorgon börjar genrepen inför lördagens final. På presskonferensen efter sändningen lottades det att han skulle tävla i den första halvan av finalen, något som Måns reflekterade över på ett positivt sätt:

– Det är klart att statistiskt sett så är andra halvan bättre tror jag, men jag tror vi har ett nummer som folk kommer ihåg, vilket gör att jag tror det kvittar faktiskt. Det hade varit värre om det vore en stillsam låt som lätt kan glömmas bort.

Måns Zelmerlöw tävlar i finalen av Eurovision Song Contest 2015 där han går ut med startnummer 10. Finalen sänds i SVT1 kl 21:00.