Om exakt fyra veckor är det dags för den stora finalen av Eurovision Song Contest 2015. En som hoppas att vara där är såklart svenskhoppet Måns Zelmerlöw. Poplight träffade Måns i Amsterdam förra lördagen för att ta reda på hur han förbereder sig inför Eurovision.

(c) Per Kristiansen

(c) Per Kristiansen

Måns Zelmerlöw befann sig förra lördagen i Amsterdam som en del av en promo-turné inför Eurovision Song Contest. När vi träffar honom har det gått exakt fem veckor sedan han tog hem segern i Friends Arena och om exakt fem veckor är det final i Eurovision Song Contest 2015… som Måns, förhoppningsvis, är med och tävlar i – men först måste han ta sig vidare från torsdagens semifinal, även om han hoppas på en topp tre-placering i finalen.

– Det är klart att det är en förhoppning att vinna Eurovision, men jag tror att det blir tufft. Först och främst ska jag ju ta mig till finalen och så hade det varit väldigt trevligt att placera sig topp tre i finalen, berättar Måns Zelmerlöw.

Har du samma mentalitet som i Melodifestivalen när du trodde att du skulle bli utslagen?

– Ja, det har jag. Jag ska ställa in mig på att åka ut.

Paraplyet ersätts – med ballong 

Det blev en hel del rubriker kring Måns Zelmerlöws scennummer där han anklagades för att ha plagierat en annan performance-artists nummer. Därför berättar Måns för Poplight om ändringarna i hans nummer i Eurovision, där den lilla gubben har fått en ny outfit, mössa och t o m att paraplyet ersätts med en ballong.

– Det har ändå gått tre månader sedan sist, så han har gått upp lite i vikt och har fått en lite mer vårlig outfit. Det regnar inte i Wien har jag hört, så det blir en ballong istället för ett paraply.

Varför gjorde ni de här förändringarna?

– Vi ville safea lite så det inte var i närheten av det andra numret, för att vi vill undvika allt sådant snack överhuvudtaget och det känns skitbra. Det är alltid tråkigt med plagiatanklagelser vare sig det är numret, låten eller vad det än är.

Jag har inte satt foten i gymmet på en månad.

Även om det är lång tid kvar tills tävlingarna drar igång så är det mindre än tre veckor kvar tills Måns ska repetera numret på scenen i Wien för första gången. Måns berättar att han inte har repeterat numret en gång sedan finalen i Melodifestivalen 2015, men det betyder inte att han har legat på latsidan sedan dess.

– Jag har jobbat svinmycket med min nya platta och i början av [förra] veckan var jag i London och skrev med några stora producenter och det var sjukt roligt. Det blir en sjukt bra platta som går åt ”Heroes”-hållet med influenser av Avicii, OneRepublic, Fun och lite Coldplay.

Vad ska du göra nu fram tills Wien?

– Vi ska jobba färdigt med plattan de sista två veckorna och så blir det väl lite mer promo och sedan ska vi börja repa numret, för jag har inte gjort det sedan mellon.

Hur gör du för att ladda upp inför hela den här cirkusen?

– Jag har inte satt foten i gymmet på en hel månad nu, så jag tänkte att på måndag ska jag försöka komma dit och börja hårdträna igen. Sedan ska jag bara se till att rösten är där och att allt känns välrepeterat.

Och hur går det med ”en svensk klassiker”?

– Jodå, det går bra! Jag börjar med Lidingöloppet i höst och är anmäld till alla andra, så det kommer att bli av.

Lista: de är Måns favoriter i årets tävling

I en tidigare artikel på Poplight var det många av Måns Zelmerlöws konkurrenter som hyllade ”Heroes”. Vi frågade Måns vilka som var hans favoriter i årets tävling där han nämnde dessa tre bidrag.

  • Azerbajdzjan / ”Hour of the wolf” – Elnur Haseynov

  • Australien / ”Tonight Again” – Guy Sebastian

  • Slovenien / ”Here for you” – Maraaya

Måns Zelmerlöw tävlar i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2015 torsdagen den 21 maj kl 21:00, där han går ut med startnummer 13. Hur tror du det går för Måns? Kommentera nedan!