Det är mindre än fyra veckor kvar tills Måns Zelmerlöw ställer sig på Eurovision-scenen i Wien under den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2015. Förra helgen var Måns, tillsammans med ett gäng andra Eurovision-artister på plats i Amsterdam för ett stort promoevent där många av artisterna hyllade svenskhoppet i Eurovision.

(c) Thomas Hanses, EBU

(c) Thomas Hanses, EBU

Varje år innan Eurovision Song Contest drar igång så samlas mer än hälften av alla tävlande artister i Amsterdam för det stora promoeventet ”Eurovision In Concert”, där 24 artister uppträdde i år. Under dagen var det pressträff med samtliga artister och Poplight var på plats i Amsterdam för att bland annat ta reda på vad konkurrenterna tyckte om Sveriges bidrag.

– ”Det är en väldigt stark låt och en inspirerande historia, med en unik och häftig idé med hela den tecknade figuren som representerade honom när han var liten. Riktigt nice!”, berättar Storbritanniens representanter Electro Velvet för Poplight.

En av fansens stora favoriter – Elnur Huseynov, som representerar Azerbajdzjan i årets tävling, tyckte att hans scennummer i Melodifestivalen var riktigt bra.

– ”Jag gillade verkligen scennumret som han hade i Melodifestivalen, men jag har hört att det kommer vara lite annorlunda på Eurovision-scenen. Han är en fantastisk artist så jag får önska honom lycka till!”, berättar Elnur.

Balkans största stjärnor övertygade om svensk topp-placering

Av alla artister Poplight hann intervjua så var alla lyriska över ”Heroes” – bland annat Montenegros representant Knez, som är en av balkanländernas största stjärnor, tyckte att Zelmerlöws nummer är något alldeles speciellt i årets tävling:

– ”Jag har hört många låtar i år, men Sverige måste jag säga har fått till det väldigt bra! Det är lite influerat av David Guetta, men [Måns] är väldigt kraftfull, han har en stark röst och ett väldigt väldigt bra nummer! Visuellt är det helt annorlunda än alla andra och jag gillar det väldigt mycket!”, berättar Knez.

En annan stor stjärna i balkanländerna är Makedoniens representant Daniel Kajmakoski, som också är väldigt förtjust i Sveriges bidrag:

– ”[Heroes] är grym! Showen är helt fantastisk men jag glömmer alltid vad han heter. Jag blev väldigt överraskad för att det är en så bra låt med ett underbart budskap, och jag är helt övertygad om att Sverige får en bra placering i år”, säger Daniel.

Hur det går för Måns får vi se när han tävlar i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2015 i Wien den 21 maj.