Nu är årets stora vårkalas – Melodifestivalen 2015 – snart över och det är dags att rikta ett sista strålkastarljus på årets programledarduo. De har gjort ett minst sagt gediget jobb och kritiken har varit mycket positiv. Men vad kommer hända härnäst för de båda? 

© Kjell O Lindgren, Poplight

© Kjell O Lindgren, Poplight

Robin Paulsson, en erfaren komiker och programledare sedan många år tillbaka, men okänd i Melodifestivalsammanhang. Tillsammans med Sanna Nielsen, en schlagerräv som aldrig lett så mycket som ett lokalradioprogram. Tillsammans kompletterar de varandra och de har blivit den ultimata programledarduon.

Vad kommer hända för er efter Melodifestivalen? 

– Jag tror att vi båda kommer ha semester, säger Robin. En månad i alla fall så har jag planerat att inte göra någonting. Resa bort lite, vara med familjen så mycket jag bara kan och få lite distans till allt det här.
För Sanna är svaret i stort sett detsamma.
– Samma här, jag kommer också vara ledig ett bra tag framöver. För mig handlar det också om att avsluta detta. Det handlar om tolv månader som jag ska landa ifrån. Så jag ska också resa iväg lite och vara med familjen. Sen kommer jag nog ställa mig lite i studion tror jag, skriva lite så får vi se när det kommer nytt material.

Två nöjda programledare

Duon är riktigt nöjda med årets Melodifestival och glada för att de tackade ja till uppgiften.
– Man kunde ju inte veta att det skulle gå så bra. Nu har vi inte gjort finalen än, men än så länge har det gått bra! Jag är så glad att jag tackade ”ja”, utbrister Robin.
– Samma här, säger Sanna. Att jag får göra det här med Robin. Det är inte så självklart att det ska klicka så bra som vi har gjort. Att man kan prata om allt och att man ställer upp för varandra. Det är inte självklart att det är så. Det har varit en drömresa!
– Ja verkligen! Konstaterar Robin och de tittar glatt på varandra, nästan som de vore syskon.

Slutligen vill Sanna ge ett råd till den som vinner.
– Avdramatisera allt och ha så roligt man bara kan! Det är mycket runt om och man får lite sömn. Men bara se det som att det är så otroligt kul. Vilken chans man får! Det låter kanske konstigt, men ta det inte så alvarligt, utan njut utav det!