Det var en överlycklig Måns Zelmerlöw som mötte pressen efter lördagens Melodifestivalfinal. Med en slutpoäng som bräckte Loreen och med dubbelt så många poäng som silvermedaljören Jon Henrik Fjällgren stod han som självklar segrare. 
- Jag har längtat efter det här sen 2007!

2009 fick en besviken Måns Zelmerlöw se sig besegrad i Melodifestivalfinalen. Sex år senare vågade han sig tillbaka till _MG_7919Melodifestivalscenen och ikväll stod han som segrare i Friends Arena. Det är en tagen och lycklig Måns Zelmerlöw som möter pressen efter sändning.

– Det var först när Jon Henriks röster räknades som jag vågade tro det.

– Mitt i segerögonblicket är det nog bara… Det är en sån total adrenalinchock för kroppen. Jag är så tacksam, jag vill bara krama hela världen!

Det bara strålar om honom.

– Det känns så fruktansvärt bra! Jag är så glad och tacksam. Jag har ju längtat efter det här sen 2007! Det är helt sanslöst!

Hur firar du ikväll?
- Åh, jag ska fira så himla mycket! Med hela släkten, familj, vänner och skumpa och… jag ska dansa på bordet! Jag är så laddad!

Måns har varit segertippad sen han avslöjades på presskonferensen i november. Trots att han är extremt tävlingsinriktad och en stor vinnarskalle har han försökt ta det iskallt.

– Jag gick in med inställningen att jag kan åka ut och det är helt okej, jag kommer inte vinna. Fram tills för tio minuter sen trodde jag fortfarande inte att jag skulle vinna. Det sista jag sa till låtskrivarna var att okej, vi vinner inte det här.

Vilka är dina hjältar?
– Jag jobbar för att hjälpa till att finansiera skolor i Kenya och Sydamerika, och barnen där är mina hjältar. De är föräldralösa och många lever med HIV… Och ändå har de så mycket hopp och sådan tro på framtiden. De är mina hjältar!

I sändningen lovade Måns att göra en svensk klassiker om han vann Melodifestivalen, något som han såhär i efterhand ångrade bittert. Men först väntar semifinal i Eurovision Song contest.

– Jag ska göra allt jag kan för att vinna Eurovision! Vi ska förfina det här numret ytterligare och jag ska bli ännu bättre! Jäklar vad jag ska kämpa i Wien!

I maj är det Måns Zelmerlöw med bidraget ”Heroes” som representerar Sverige i Eurovision Song Contest i Wien.