För 10 år sedan var han med i Idol, då kom han femma. Ingen märkvärdigt storslagen insats och kanske trodde många att han skulle försvinna som så många andra idoler har en tendens att göra. Men så blev inte fallet och nu ställer han upp i Melodifestivalen för tredje gången och han är storfavorit. 

_MG_2419

© Jonatan Staaf, Poplight

Måns har vunnit Let’s Dance, han har släppt tre studioalbum (julskivor ej inräknade) och han har varit programledare för Allsång på Skansen. 10 år som aktiv artist och entertainer har gjort att han kan ses som folkkär i mångas ögon. Men nu har han pressen på sig och oddsen säger att Måns kommer vinna Melodifestivalen med god segermarginal. Ändå verkar han vara sansad och lugn när Poplight träffar honom.

Är du nervös? Känner du ingen press?

– Det har börjat pirra lite, absolut. Men än så länge är det rätt så lugnt. Jag försöker tänka bort tävlingsmomentet så mycket som möjligt. Jag ska bara tänka att jag ska upp och köra. Jag har ett bra nummer och jag har en bra låt. Allt härifrån är bara en bonus!

Har du gjort några förändringar i numret? 

– Nej, väldigt få. Vi har suttit i lite kreativa möten och kommit fram till att vi var rätt nöjda. Det är lite detaljer vi kan pilla på och det har vi gjort. Vi har främst förstärkt kören lite. Vi funderade på att ta in pyro men vi strök det då vi ville stå för det minimalistiska och det passar inte riktigt in i numret.

Kommer du behålla samma kläder på lördag? 

– Vi har lite olika förslag, men i slutändan blir det nog samma tror jag.
Måns förklarar att anledningen till varför han är så nedklädd beror på många anledningar. Dels är det för att projektionen fungerar bäst om han har en ljus tröja på dig sen tycker han att det känns kul att visa sig i något annat än bara kostym och fluga. Helt enkelt en annan sida av Måns som inte är så uppklädd.

Hur skulle det kännas att representera Sverige i Eurovision? 

– Det skulle vara enormt! Det hade varit så jäkla roligt! Jag har sagt till hela mitt team att vi får inte nämna Eurovision över huvud taget. Blir det så, så blir det så och då tar vi det på söndag. Men nu är det bara fokus på finalen!

Vad skulle en vinst betyda för din karriär? 

– Det vet jag faktiskt inte. Det beror på om det blir en hit i Europa eller inte, men det skiter jag lite i. Jag tänker att en av mina stora drömmar är att få representera Sverige i Eurovision och det är så otroligt mäktigt bara det.

Om Måns Zelmerlöw kommer hamna högst upp på segertronen får vi se ikväll, men han hälsar att han kommer att fira stort om han vinner.
– Jag firar länge och väl, utbrister han glatt med ett litet lyckoskratt.