Med 78 poäng kom han på en berömvärd fjärdeplats, ynka 1 poäng mer än före detta vinnaren Eric Saade. Hasse Andersson har med sin ödmjuka inställning och sitt glada gitarrspel nått fram till svenska folkets hjärtan och han är så glad!

© Jonatan Staaf, Poplight

© Jonatan Staaf, Poplight

Hur känns det?

– Det känns underbart och jag är jätte- jätte- jätteglad. Jag är så nöjd med min placering, jag är så nöjd med mitt framträdande och med mottagandet som jag fick här på Friends Arena. Folk stod upp och sjöng och dansa! De bar fram mig, det var så himla kul så det var inte sant alltså!

Du fick tredje flest röster från svenska folket, vad har du att säga om det? 

– Ja, det är jättekul! Det är en sån enorm känsla. Vi har en liten tendens att bortse från äldre människor och jag har lyckats visa att man behöver inte bli borträknad för att man är 67 år. Man kan fortfarande prestera. Innan Melodifestivalen så tänkte jag att om jag ska hoppa på det här tåget så måste jag ta det nu, när jag fortfarande har pipa och kan sjunga. Och jag har inte ångrat mig en sekund! Jag har träffat massor av unga kollegor och vi har haft väldigt, väldigt roligt tillsammans.

Hur var stämmningen i green room? 

– Det var lite spänt, det är det alltid när man sitter sådär. Men alla satt och gjorde tummen upp till varandra och blinka och sådär. Det är ju ingen jättekonkurrens mellan oss, vi är ju kollegor. Vi är här och gör ett jobb allihopa och sen är det en som ska vinna och det blev Måns. Måns är en värdig vinnare och jag önskar honom all lycka! Nu ska han ut och sjunga i Europa och jag ska ut i Sverige!

Hasse berättar att han har fått ett nytt produktionsbolag och massor av jobb framöver. Nu ska han ut i landet och han ska bland annat upp till de gröna skogarna i Norrland på turné.
– Jag har inte varit uppe Norrland på väldigt länge så i höst gör jag en turné som ska gå ända upp till Luleå och de norrländska städerna.

Hela Hasse strålar av glädje och vi lär högst troligt få se honom på diverse allsångskvällar i sommar.

© Jonatan Staaf, Poplight

© Jonatan Staaf, Poplight