Dinah Nah var 18 år gammal när hon blev upptäckt på en karaokebar av två producenter som ville skapa en euro-popgrupp. Gruppen hette Caramell och de fick stora framgångar i Sverige och var bland annat förband åt Backstreet Boys 1999. Dinah Nah tog sedan en paus från musiken och kom tillbaka 2006 då hon fick skivkontrakt i Paris. Sedan dess har mycket hänt och den största framgången är nog här och nu när hon debuterar i Melodifestivalen.

© Jonatan Staaf, Poplight

© Jonatan Staaf, Poplight

Låten Dinah Nah tävlar med har hon skrivit själv tillsammans med Dr. Alban, Jakke Erixson och Karl-Ola Kjellholm. Eftersom att Dinah Nah tog sig vidare genom Andra Chansen i Helsingborg så blir det tredje veckan i rad som hon ställer sig på scenen i Melodifestivalen. Trots att hon är debutant så har hon troligtvis fått en viss rutin vid det här laget. Poplight möter Dianh Nah efter fredagens genrep för att känna på tävlingspulsen.

Hur gick genrepet? 

– Det gick bra, tror jag, svarar hon med viss osäkerhet men ändå med lite glimt i ögat och skrattar lite efteråt.
– Nej, men det kändes bra!

I kvällens final kommer alla artister presenteras i en presentationsfilm innan deras nummer, helt enligt vanlig ordning. Alla artister avger också ett löfte till publiken om vad de skulle göra ifall de vinner. Dinah Nah lovar då att hoppa fallskärm, trots sin extrema höjdrädsla.
– Jag är livrädd för höjder! Det är min största skräck. Så om jag vinner, då ska jag hoppa fallskärm ser du!

Vad är ditt mål med Melodifestivalen?

-Att jag ska kunna livnära mig på musiken. Att kunna gör det som jag älskar att göra, stå på scen och sjunga.

Dinah Nah har inte förändrat mycket i sitt nummer, men hon har på sig ett par nya skor ut på scenen. De nya skorna matchar hela hennes outfit och går i vitt och glänsande guld. I numret har Dinah även med sig sex manliga dansare men själv dansar hon inte så mycket. Hon förklarar varför hon har valt att tona ned dansen.
– Jag är ingen dansare och jag tänker inte låtsas att vara någon dansare. Det är väldigt svårt att dansa och sjunga samtidigt och jag vill fokusera på sången helt enkelt.
Men viss tveksamhet förklarar hon att hon ser det som en fördel.
– Hade jag ställt mig på scen och låtsas vara en dansare så hade ingen röstat på mig för det hade inte sett bra ut, säger hon och skrattar.

Till sist, kommer du vara nervös innan ditt framträdande på lördag kväll?

– Ja, det har jag varit varje gång jag ska gå upp på scen. Och jag kommer vara det imorgon också, lite extra nervös säkert!