Inför hemmapubliken i Helsingborg lyckades Hasse Andersson kvalificera sig till final i kvällens Andra Chansen med ”Guld och gröna skogar”. Poplight träffade Kvinnaböske direkt efter sändningen i Helsingborg för en intervju.

(c) Simon Andersson, Poplight

(c) Simon Andersson, Poplight

Det var Hasse, det var guld och gröna skogar. I kvällens rysaromgång i Andra Chansen tog sig fyra nya artister vidare till finalen av Melodifestivalen 2015 som är redan nästa vecka. En av finalisterna var ingen mindre än Hasse Andersson. När Poplight träffar honom efter Andra Chansen är han överlycklig

– Jag flyger omkring som en liten ballong här inne! Det är helt otroligt. Publiken bar mig och jag kände när jag sjöng hur det blev fuktigt i ögonvrån. ”Nej, börja inte lipa nu mitt i låten!”, tänkte jag, berättar Hasse Andersson.

– Jag har hållit på och spela i 40 år, jag har gjort massa med skivor, jag har gjort allt – men detta toppar allt jag gjort! Jag trodde det skulle bli tryck ikväll – men inte så här. Inte i min livligaste fantasi.

Ännu en hektisk vecka för Hasse

Det har varit två hektiska veckor för Hasse Andersson. Förra veckan tävlade han i Örebro och ikväll i Helsingborg. Nu blir det ännu en hektisk vecka för Hasse med final i Stockholm och Friends Arena.

– Jag är 67-åringen som hoppade ut genom fönstret, ha ha! Nu ska jag hem och vila ett par dagar och gå ut med hunden, sen så åker vi kanske till Värmland någon dag och så tar vi från Värmland till Stockholm så sätter vi igång igen och samlar nya krafter!

Om exakt en vecka står Hasse i Friends Arena inför cirka 30 000 personer – men han berättar att det inte är den största publiken han har uppträtt för.

– Jag har spelat på Malmöfestivalen där det var 30 000 människor och jag har spelat i Malmköping på sånna här jättestora grejer. Det är så mycket folk, som en stor massa. Det är ju roligt med ljudet från alla och när man ser alla stora skyltar.

Utesluter vinst nästa lördag

Även om han fick ett väldigt stort stöd på hemmaplan i Helsingborg så har Hasse Andersson redan nu uteslutit en eventuell seger, om han skulle ta hem en guldmedalj i Friends Arena nästa lördag.

– Den chansen är väl inte speciellt stor! Jag har en kompis som heter Måns Zelmerlöw och han är en annan skåning, så det tror jag inte va, men bara det att ta sig till Friends Arena. Helst skulle jag vilja klara mig från sistaplatsen. Jag har redan vunnit. Jag har vunnit jättestort och större än så här det går inte.

Hasse berättar också att han ska ta det lugnt ikväll på efterfesten för hålla sig i form tills finalen.

– Vi ska festa och fira så klart, vi får dricka lite champagne och cola och sånt där. Så får vi se hur länge jag och Monica orkar med. Jag ser på Monica och hon säger ”Nu är du trött, Hasse” och ”Jaha!” säger jag och då är det dags att samla ihop sig.

Blir det någon breakdance ikväll?

– Nej, det blir det inte kan jag lova! Jag ska vara hel och ren till slutet av nästa vecka, så inga brutna ben och ryggskott nu.