De var storfavoriter att gå direkt till final i deltävlingen i Malmö. Istället hamnade duon Samir  & Viktor i Andra Chansen i Helsingborg. Men duon är inte besvikna över det.
 Det här var det bästa som kunde hända!

(c) Simon Andersson, Poplight

(c) Simon Andersson, Poplight

Samir & Viktor har varit en av Melodifestivalens största snackisar.  Deras energiska personligheter och deras förmåga att göra den lugnaste tillställning till en cirkus, har varit en evig följetong i årets Melodifestival. Deras första repetitioner beskrevs dessutom av många i pressen som de mest katastrofala i tävlingens historia. Det trallvänliga i låten och duons popularitet gjorde dock att de snabbt blev storfavoriter att ta sig direkt till final. Men så blev det inte. Istället fick de en Andra Chans och när Poplight träffar Samir & Viktor innan deras första repetition är de mer fokuserade än tidigare.
– Vi har ändrat lite i numret, det kommer nog inte att märkas så mycket men nu är det mer fokus på oss och inte på allt runt omkring, säger Samir.
Låten ”Groupie” är redan en gigantisk hit och vid presskonferensen visar de stolt upp sin Guldskiva som de precis fått.
– Kolla, visst är den sjukt fin? säger Viktor och håller upp den.
 Responsen på låten har varit klockren, det är så roligt, säger Samir.

Viktor duellerar mot Victor

På lördag tävlar de i duell mot Behrang Miri & Victor Crones låt ”Det rår vi inte för”, en låt som Samir & Viktor tror kommer att bli ett tufft motstånd.
– De är verkligen sjukt grymma och det är framför allt kul att vi är två Viktor som tävlar mot varann, skrattar Viktor
– Ja, det är fan sant! En blatte mot en blatte och en Viktor mot en Victor, det måste fan Christer Björkman ha räknat ut på något vis, spekulerar Samir.
– Sedan tror jag att vi på något sätt gör liknande musik, det känns som ett spännande motstånd, fortsätter Samir.

Alla tippade ju att ni skulle gå direkt till final i deltävlingen i Malmö, blev ni besvikna?
– Nä, absolut inte. Vi är så glada över att ens få vara med här så det här känns som att det var det bästa som kunde hända, säger Viktor.