Efter kvällens genrep av Andra Chansen i Melodifestivalen 2015 gjorde Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning för att ta reda på vilka som var publikens favoriter i Andra Chansen. Här kan du se hela resultatet!

(c) Kjell O Lindgren, Poplight

(c) Kjell O Lindgren, Poplight

Imorgon är det dags för Andra Chansen i Melodifestivalen 2015 i Helsingborg och nu på fredagskvällen var det dags för det första publika genrepet. Efter genrepet fanns Poplight och Melodifestivalklubben på plats i foajén efteråt för att ta reda på vad genrepspubliken tyckte om kvällen om vilka som var deras favoriter.

I kvällens publikundersökning fick Hasse Andersson revansch i publikundersökningen – förra veckan i Örebro kom han nämligen sist, men denna veckan fick han flest röster tillsammans med Samir & Viktor.

Hela resultatet i kvällens undersökning

De tillfrågade i undersökningen fick frågan ”Vilken är din favorit ikväll?”. Fetstilade namn innebär vinnare i respektive duell. Första procent-satsen innebär procent i omröstningen som helhet och den andra procentsatsen som procent i respektive duell.

Duell #1

  1. Andreas Weise: 58 röster (12,4% / 56,9%)
  2. Linus Svenning: 44 röster (9,4% / 43,1%)

Duell #2

  1. Hasse Andersson: 141 röster (30,1% / 86,5%)
  2. Kristin Amparo: 22 röster (4,7% / 13,5%)

Duell #3

  1. Dolly Style: 44 röster (9,4% / 74,6%)
  2. Dinah Nah: 15 röster (3,2% / 25,4%)

Duell #4

  1. Behrang Miri ft. Victor Crone: 14 röster (3% / 9,7%)
  2. Samir & Viktor: 130 röster (27,8% / 90,3%)

Totalt deltog 468 personer i undersökningen.

 

Fotnot #1: Under genrepet lottades Linus Svenning, Hasse Andersson, Dolly Style och Samir & Viktor till final – men till skillnad från tidigare genrep har dessa inte fått möjlighet att sjunga om sina bidrag.

Fotnot #2: På grund av tekniska problem under kvällens genrep fick Andreas Weise sjunga sin låt två gånger. Detta kan ha påverkat resultatet i undersökningen.

Fotnot #3: Filippa Bark fick två röster.