För någon knapp månad sedan blev det klart att Australien ska tävla i Eurovision Song Contest 2015 – och alldeles precis blev det klart att Australiens allra första Idol-vinnare Guy Sebastian ska representera landet i Wien senare i maj!

(c) facebook.com/guysebastian

(c) facebook.com/guysebastian

Spekulationerna har flödat vilt kring vem som ska representera Australien i Eurovision Song Contest 2015 sedan det blev klart att de skulle tävla. Namn som Sia, Kylie Minogue och Darren Hayes har flängts omkring som potentiella representanter – men idag under en presskonferens i Australien avslöjades deras representant i årets tävling – Guy Sebastian!

Guy var den första att någonsin vinna australiensiska Idol när det sändes 2003 – sedan dess är han betraktad som en av de största pop & R’n’B-sångaren i Australien just nu med åtta Topp 10-album och är den enda manliga australiensaren som har fått hela sex stycken #1-singlar på Australiens singellista.

Eurovision Song Contest 2015 äger rum den 19, 21 och 23 maj 2015 i Wien, Österrike. Låten som Guy Sebastian ska tävla med kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Guy Sebastian – Like A Drum

Vad tycker du om Australiens val av artist? Kommentera nedan!