Det var fyra veckor sedan sist som vi såg duon Behrang Miri & Victor Crone i Melodifestivalen 2015 – nu är de tillbaka för en andra chans i Helsingborg med ett ess i rockärmen i form av Malena Ernman. Poplight träffade duon i Helsingborg där de berättar att de tänker simma över till Helsingör… men på ett villkor.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

På lördag ska de sista fyra finalisterna i Melodifestivalen 2015 koras när det är dags för Andra Chansen i Helsingborg. En av de som ska kämpa för att ta sig till Friends Arena om en vecka är Behrang Miri & Victor Crone. Den här veckan får de dessutom förstärkning, när de har Malena Ernman med sig på scen.

I början av låten kommer Malena Ernman stå ute på scenen i publiken i introt, lite i Behrangs andra vers och mot slutet står hon på scenen och sjunger sista refrängen.

– Efter första deltävlingen twittrade Malena Ernman till mig och tyckte hela showen var perfekt, men hon gillade inte den distade digitala opera-samplingen vi hade i början av låten. Vår låt har en operabit i början, men hon gillade inte den och sa ”Ni behöver riktig operasång här. Jag kan sjunga den!”, säger Behrang Miri.

– Vi trodde hon skämtade först, men sen pratade vi med henne, SVT och skivbolaget så var det bara att köra.

Vi ska simma till Helsingör!

På lördag ställer de sig i en duell mot Samir och Viktor. Många spår att det kommer bli en tuff duell – men Behrang och Victor har redan bestämt sig för vad de ska göra om de skulle lyckas slå sina motståndare på lördag och gå vidare direkt till finalen nästa vecka.

– Vi ska bada i en fontän här i Helsingborg, säger Behrang.

Victor flikar in och funderar på om det ens finns en fontän i Helsingborg – tills de ändrar sig.

– Vi ska simma över till Helsingör, det kör vi på! Victor får simma och jag tar båten.

Behrang Miri & Victor Crone tävlar i den fjärde duellen där de är först ut med ”Det rår vi inte för”, i Melodifestivalen 2015: Andra Chansen på lördag kl 20:00.