Andreas Weise är taggad på finalen i Friends Arena, men han är beredd på att Andra Chansen kan bli tuff. Hans motståndare är Linus Svenning som förra året knep en finalplats på det här sättet. – Det blir definitivt ingen lätt match, säger Andreas.

 

Nu är de första repetitionerna i Helsingborg Arena avklarade. Först ut i första duellen är Andreas Weise och han var väldigt nöjd efter sin första insats på scenen.

– Det kändes jättebra. Nu börjar man ju få lite rutin på det här, säger han när Poplight träffar honom på eftermiddagens presskonferens.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Att Andra Chansen skiljer sig på flera sätt gentemot deltävlingsveckorna intygar Andreas. I alla fall är hans egen känsla helt annorlunda jämfört med Östersund.

– Man är betydligt lugnare nu. Man har ju gjort det här en gång innan och det kände jag verkligen när jag stod på scen nu. I deltävlingen gav jag inte allt på de första repen men det gjorde jag nu. På den punkten så har pressen släppt.

Men helt avslappnad är inte Andreas. I duellen möter han nämligen Linus Svenning som ju gick till final via Andra Chansen förra året. Nu ställs Andreas mot honom och det kan bli en tuff match.

– Linus levererar även han jättebra och har ju redan varit igenom det här en gång förut. Men samtidigt känner jag inte att det blir någon strid så sätt. Vi är ju goa vänner så det känns inte så hemskt. Dessutom känner jag att var det någon jag ville stå i duell mot så var det Linus så det är bara kul att det blev så, säger han.

Uppladdningen inför duelldramat på lördag kväll innebär bland annat träning för Weise som slopade all form av träning helt inför deltävlingen.

– Det blev inte mycket träning då, nej. Det är ovanligt för att vara mig, jag brukar annars hänga på gymmet tre – fyra gånger i veckan. Men den här gången tänker jag lägga tid på ett par pass. Annars laddar jag upp precis som sist. Jag läser ingenting som skrivs utan fokuserar enbart på det jag ska göra, säger Andreas Weise.