Han var den sista av artisterna att gå till final i kvällens deltävling av Melodifestivalen 2015. Med sin högst tekniskt avancerade shownummer lyckades Måns Zelmerlöw att ta sig till Friends Arena om två veckor. Poplight träffade den nybakade finalisten direkt efter sändningen i Green room.

(c) Kjell O Lindgren

(c) Kjell O Lindgren

Favorittrycket höll för Måns Zelmerlöw under kvällens deltävling av Melodifestivalen 2015. Med ”Heroes” var han en av de två som fick flest röster i Örebro och blev kvällens andra finalist, tillsammans med JTR. Men precis sekunderna innan han ropades ut som den sista finalisten så trodde Måns att han skulle åka ut.

– Jag är lite förbannad på Björkman faktiskt för att han la mig sist, men jag är så jäkla glad ändå!

Hur var det att bli uppropad sist?

– Det var vidrigt! Men det är väl därför att han vet hur jobbigt jag tycker det här är, för det var väl därför han la mig där också för att det ska bli bra TV, men alltså, jag var helt säker på att jag skulle åka ut.

Var du det?

– I och med att jag var favorit! De lägger ju alltid favoriten först.

Ska jobba mer med numret till finalen

I en längre intervju med Måns Zelmerlöw berättar han att det var redan i januari som han började med arbetet kring sitt avancerade shownummer. Och är det någonting som Måns har lärt sig under de här dagarna som han inte gjort under de tidigare två gånger – så var det att öva mer med sin koreograf Benke Rydman.

– Jag har lärt mig att få rutin på kamerorna igen och lärt mig att jag ska jobba med mer Benke och David som jag har jobbat på numret med.

Måns Zelmerlöw tar alltså med mig JTR till finalen i Friends Arena den 14 mars. Till Andra Chansen gick Dinah Nah och Hasse Andersson.