Tillsammans med Måns Zelmerlöw så var Hasse Andersson en av veckans absolut största snackisar. ”Guld och gröna skogar” tog honom hela vägen till Andra Chansen nästa vecka som är i Hasses hemmaplan – Helsingborg! Poplight träffade Kvinnaböske direkt efter sändning för en intervju.

(c) Kjell O Lindgren

(c) Kjell O Lindgren

Precis efter sändningen lyckas Poplight haffa en nybakt Andra Chansen-deltagare i Green room direkt efter sändningen. Hasse Andersson är inget annat än glad för sin bragd att ta sig till Helsingborg och Andra Chansen nästa vecka.

– Det känns jätteskönt och jätteroligt, för nu ska jag hem till Skåne och sjunga. Jag har massor av fans i Skåne och jag ska sjunga för dem som aldrig förr, berättar Hasse Andersson.

– Även om det tar slut i Skåne så lämnar jag Melodifestivalen med flaggan i topp! Då har jag visat att jag fortfarande lever, att jag fortfarande kan, att jag fortfarande duger. Det känns jätteroligt och jag är alldeles varm i hjärtat! Jag har fått en massa nya kamrater och vi har haft jätteroligt över generationsgränsen och det är viktigt.

”Det blir en tuff match!”

Om en vecka står han på scen igen i Andra Chansen i Helsingborg där han möter ingen mindre än Kristin Amparo. Kristin var sedan Östersund en av de stora favoriterna i sin deltävling – precis som Hasse. Även om det är bäddat för en tuff kamp så blir Hasse nöjd oavsett hur det går nästa vecka.

– Oj, det blir en tuff match! Jag ska in och snacka med min fru nu så ska vi se vad vi hittar på. Vi har jobbat intensivt i fyra dagar för en liten akt som varar i tre minuter, ha ha! Det är inte riktigt klokt alltså! Man blir helt slut på kvällen och till slut så är allt över efter tre minuter. Det är inte klokt!

Hur ska du fira det här ikväll?

– Jag ska fira med champagne! Det ska jag göra!

Nästa vecka tävlar Hasse Andersson i Andra Chansen där han möter Kristin Amparo. Med sig till Andra Chansen ikväll kom Dinah Nah. Till final gick Måns Zelmerlöw och JTR.