Kvällens genrep i Örebro är nu över – och efter varje genrep genomför Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning där storfavoriten Måns Zelmerlöw gör en jordskredsseger och går till Friends Arena imorgon tillsammans med JTR. Här kan ni se hela listan!

(c) Kjell O Lindgren, Poplight

(c) Kjell O Lindgren, Poplight

Imorgon är det dags för den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2015 i Örebro och nu på fredagskvällen var det dags för det första publika genrepet. Efter genrepet fanns Poplight och Melodifestivalklubben på plats i foajén efteråt för att ta reda på vad genrepspubliken tyckte om kvällen om vilka som var deras favoriter.

Enligt undersökningen så talar allt på att Måns Zelmerlöw sitter säkert imorgon. Med nästan hälften av rösterna går han tillsammans med grabbarna i JTR vidare till Friends Arena. Caroline Wennergren och Dinah Nah går till Andra Chansen nästa vecka i Helsingborg.

Här är hela resultatlistan

  1. Måns Zelmerlöw – 229 röster (45,4%)
  2. JTR – 72 röster (14,5%)
  3. Caroline Wennergren – 56 röster (11,3%)
  4. Dinah Nah – 48 röster (9,7%)
  5. Midnight Boy – 40 röster (8,1%)
  6. Annika Herlitz – 30 röster (6%)
  7. Hasse Andersson – 25 röster (5%)

Totalt svarade 496 personer på omröstningen, av en publik på uppskattad 2 500 pers.

Fotnot: Under kvällens genrep lottades två artister att gå till final och fick således framföra sina bidrag en extra gång. Dessa var Midnight Boy och Caroline Wennergren. Detta kan ha påverkat resultatet i undersökningen.

Fotnot 2: Filippa Bark fick fem röster från publiken – men räknades inte med i helhetsresultatet.