Idag fortsatte repetitionerna i Örebro inför lördagen, då det är dags för den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2015. Idag fick alla artister repa en gång till och idag repade de fullt ut med scenkläder, smink och effekter. Här kan ni läsa om allt som hände under dagen.

Idag ska alla sju bidrag som tävlar i Melodifestivalen på lördag repetera för andra gången på scen. Repetitionerna varar i cirka 30 minuter per artist och det mesta som ska repeteras in är kameravinklar och allt för att få till det tekniska i deras uppträdanden. Dessutom ska de uppträda med smink och scenkläder för första gången. Varje artist hinner sjunga igenom sitt bidrag ungefär tre-fyra gånger på scen.

Detta är det andra av fyra repetitionstillfällen som artisterna får på scen. Igår fick artisterna repa i totalt 35 minuter var och nu ska de repa en gång till inför ett publikt genrep på kvällen och ett genrep imorgon på eftermiddagen.

På plats i Östersund från Poplight är Ludvig Alfredsson och fotograf Jonatan Staaf. Vi kommer att under dagen rapportera direkt från repetitionerna och allting som sker under repetitionerna kommer ni att kunna läsa nedan.

PS! Glöm inte att följa oss på twitter för de allra senaste uppdateringarna.

Repetitionsschemat för fredagen

13:35 – Midnight Boy (”Don’t Say No”)
14:05 – Caroline Wennergren (”Black Swan”)
14:35 – JTR (”Building It Up”)
15:05 – Hasse Andersson (”Guld och gröna skogar”)

(15:30 – Kaffepaus)

15:55 – Dinah Nah (”Make Me (La La La)”)
16:25 – Annika Herlitz (”Ett andetag”)
16:55 – Måns Zelmerlöw (”Heroes”)

 

1. Midnight Boy – ”Don’t Say No”

Midnight Boy står på scen och kör sin 80-talsdänga ”Don’t Say No” och det är nästan lite halvnaket på scen. Johan, som Midnight Boy egentligen heter, står ”center-stage” hela numret och har på sig röd jacka och är helt barbröstad. De två manliga dansarna vid sidan som står på sina upphöjda pucker är helt avklädda ovanför midjan och skyltdockorna i bakgrunden är fortfarande lika nakna.

Jag har faktiskt inte direkt en större aning om vad tittarna ska säga om det här egentligen. Visst – ett bra utgångsläge med startnummer 1 och en lagom annorlunda låt till skillnad mot vad man brukar se i det här sammanhanget. Det kan vara lite för vågat för de flesta tittarna – men vi får se hur det går för honom i publikundersökningen.

2. Caroline Wennergren – ”Black Swan”

Idag under fredagsrepetitionerna så repeterar alla artister i sina scenkläder för första gången. Igår repeterade de kameror – så mycket av det jag kommer fokusera mig på under den här reploggen är just scenkläderna och rent allmänt om hela numret. Med det sagt kan jag berätta att Caroline Wennergren har på sig en silvrig klänning och kompbandet har svarta kostymer med vita flugor. Oerhört elegant!

Dessutom så är Carolines artistpresentation innan hennes framträdande något som är ganska roligt. Inte riktigt Jon Henrik-klass, men det var något som jag fnittrade en del åt. Rent överlag så är Caroline stenfokuserad under repetitionerna och det känns att hon har erfarenheten av Melodifestivalen – även om det var tio år sedan sist. Caroline ska hur som helst inte alls vara uträknad på lördag.

3. JTR – ”Building It Up”

JTR börjar vid pucken ute i publiken och springer sedan upp på scenen i första refrängen. Under första genomgången hade John en elegant hatt på sig men som försvann till andra och tredje genomgången. Alla grabbar har på sig svarta brallor, svarta jackor och under dem vita T-shirtar med svarta mönster.

Grabbarna börjar vänja sig vid att stå på Melodifestival-scenen och de känner sin rutin, men ibland kan det vara aningen svajigt. Om de har den där stora fan-basen som jag uppfattat att de har så kan det ta dem vidare åtminstone till Andra Chansen på lördag… men ingen är säker i det här startfältet.

4. Hasse Andersson – ”Guld och gröna skogar”

Efter JTR’s repetition blir pressen utschasade ur arenan för att det skulle spelas in en sketch som skulle användas i programmet som inte vi då uppenbarligen inte fick vara med på. Under tiden så kom jag till kännedom att ”Guld och gröna skogar” har utgetts tidigare i Japan – av samma låtskrivare, men en annan artist. Regelverket i SVT säger att inga låtar får göras tillgängliga innan ett visst datum – men de har hur som beslutat att inte diska bidraget, då de anser att de är två helt skilda verk.

När det blev dags för Hasse att repa så var det lite svårt att låta bli att tänka på det där och jag kände att jag inte fick den där ”glädjen” som jag fått tidigare under veckan. Hasse gör ett ganska så träffsäkert rep och det blir mer färg nu än vad det har varit tidigare. Hasse har på sig en ljus kavaj och svart skjorta och svarta byxor. Dansarna på scen är mer färgglada än vad de var igår och det känns mer som en midsommardans.

Lite småändringar hit och dit ser jag också i kameravinklarna – men annars så ser det väldigt bra ut.

5. Dinah Nah – ”Make Me (La La La)”

Det blir ett ordentligt gung i arenan när Dinah Nah river av ”Make Me (La La La)”. Nu med scenkläderna på börjar det hela kännas som något Ukraina borde skickat till Eurovision. Dinah Nah tar tonerna och lite lättare danssteg medan sex stycken hunkar till dansare gör en riktig power-dans.

Under tredje och sista genomgången lägger de på tungrök över scengolvet. Mycket av röken skymmer dansarna i bild och det verkar vara svårt att de ska få det att sitta vart de vill att det ska vara, så det ser snyggt i bild.

Det finns klart ett utrymme för att Dinah Nah ska skrälla imorgon. Vi får se vad publiken tycker efter kvällens genrep.

6. Annika Herlitz – ”Ett Andetag”

Så var det dags för den här deltävlingens stora power-ballad. Det är inte så jättemycket som händer på scen mer än att Annika Herlitz står i mitten av sin puck på scen, som sedan hissas upp när låten når sitt klimax mot slutet. Annika har på sig en turkosfärgad klänning och låten är faktiskt ganska bra, kan jag allt tycka.

Vi får se om Annika får med sig alla kidsen som röstade på ”Frozen”. Låten är mycket bättre än Jessica Anderssons låt i första deltävlingen, men inte i lika samma klass som Kristin Amparo från förra veckan – så det ska bli spännande att se hur det går för henne på lördag.

7. Måns Zelmerlöw – ”Heroes”

När Måns Zelmerlöw äntrar scenen på klädrepet så lägger jag märke till att han har samma kläder på sig på repet idag som han hade under kamerarepet igår. När Måns drar igenom ”Heroes” en första gång under repet så är mycket densamma som var det var igår. Den enda stora ändringen jag lagt märke till är att riggen för hans ”nödraketer” hissades aldrig ner – så det verkar som att de har struntat i den effekten.

Med tanke på att det är ett ganska svagt startfält överlag denna veckan så lär det absolut inte vara några problem för Måns att ta sig vidare till final. Det vore liksom väldigt osannolikt att han skulle åka ut på lördag.