Det är många som kanske inte känner till Dinah Nah – men på lördag blir det ändring på det när hon ställer sig på den stora Melodifestival-scenen i Örebro. Poplight träffade Dinah Nah i Örebro för att ta reda på vem hon är, vad hon ska göra och hur hon ska göra.

(c) Kjell Lindgren, Poplight

(c) Kjell O Lindgren, Poplight

För tre år sedan satt Malin Dinah Sundström och försökte komma på ett artistnamn. Eftersom det redan fanns så många artister som bara hette Dinah ville hon komma på något mer unikt. Till slut, efter mycket experimenterade kom hon fram till det: Dinah Nah.

Tidigare har hon stått i rampljuset som en av medlemmarna i gruppen Caramell och nu står hon på egna ben. Dinah Nah har berättat själv att hon har kämpat länge för att skapa sin artistkarriär och efter att ha stått mycket bakom andra artister är det nu hennes tur att själv kliva fram i rampljuset. Hon har inte varit inblandad i Melodifestivalen tidigare så det här året blir verkligen en debut för henne.

– I år har jag följt Melodifestivalen slaviskt, ha ha! Det är kul att det har bjudit på så många olika artister och det känns som att det verkligen finns något för alla.

Känns det som en fördel att ligga i den sista deltävlingen än de andra?

– Så tänkte jag från början! Då kände jag att det var skönt att vara med i den sista deltävlingen för då hinner jag se de andra, men jag har märkt med varje deltävling så har nervositeten byggts på och det känns nästan som att man får lite mer press på sig nu när det är sista deltävlingen.

– Det var jobbigt förra lördagen när det tog slut, för då kände jag ”Nej! Det får inte ta slut för då betyder det att jag är med nästa vecka!”, ha ha!

Är du nervös eller?

– Ja, men det är klart att man är. Det kommer och går hela tiden. Det är inte så att det är jobbigt utan mer positiv nervositet.

Kärlek är aldrig något man kan få för mycket av.

Dinah Nah har redan släppt två singlar på mindre independent-bolag som hon säger själv inte har fått så stort genomslag, förutom några spelningar på radion. Kanske ”Make Me (La La La)” blir ett undantag?

”Make Me (La La La)” är en fartfylld upptempolåt som bjuder på mycket dans. Hela sex dansare ska hon ha med sig på scen! Dinah Nah beskriver att det är en låt som handlar om något så vackert som kärlek.

– Jag tycker att kärlek är något man aldrig kan få för mycket av. Det är en glad låt och den handlar mer om hur en människa som man är kär i får en att känna sig.

– Feelingen som jag också får av låten men som inte har någonting med texten att göra är sånna varma sommarkvällar. Typ utomlands, som Ibiza. Lite den feelingen. Bara härliga glada känslor!

Du har jobbat med Dr. Alban och hans team från förra året. Hur kom det här samarbetet till?

– Dr. Alban har jag känt länge sedan innan och vi är väldigt goda vänner. Förra året när han ställde upp i Melodifestivalen jobbade han med Jakke Erixson och Karl-Ola Kjellholm till sin låt – så de fick väldigt bra kontakt och bestämde sig för att jobba lite mer ihop.

– De började skriva på den här låten och så hörde Alban av sig till mig och då var det en väldigt rå produktion och den var inte riktigt klar. Han frågade om jag ville vara med och sjunga på den, så tänkte vi prova skicka in den till Melodifestivalen för att se vad som händer och så kom den med!

 

På lördag kl. 20:00 tävlar Dinah Nah i den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2015 i Örebro – där hon går ut med startnummer 5.