Det finns nog ingen som njutit på scen lika mycket under den här veckan som Andreas Weise. Med låten ”Bring Out The Fire” tog han sig till Andra Chansen tillsammans med Kristin Amparo – och nu är han ännu mer sugen på att tävla igen i Helsingborg om knappt två veckor.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Vissa jämför honom som en svensk Robbie Williams – och andra som en ung Tom Jones. När det stod klart att Andreas Weise tar med sig ”Bring Out The Fire” vidare från Östersund till Andra Chansen i Helsingborg var han allt annat än besviken när Poplight träffar honom i Green Room direkt efter sändning.

– Det kändes helt magiskt! Innan jag gick upp på scenen ikväll kände jag att ”Det här blir Andra Chansen” – när jag gick av scenen kände jag ”Det här kan lika gärna gå till final”, berättar Andreas Weise.

– Jag är absolut jätteglad att jag gick till Andra Chansen för det tyckte jag att jag förtjänade.

”Man måste tillåta sig själv att bli sänkt”

När Andreas Weise ställde sig på Melodifestival-scenen för allra första gången i torsdags för att repetera sitt nummer kände han att det var mycket som inte satt – men är det något som Andreas lärt sig är att inte låta sig själv bli sänkt.

– Jag har lärt mig själv att ta det lugnt, andas, känna att jag kan det här och också att tillåta sig själv att bli sänkt, för det har jag känt den här veckan. Det är inget fel att bli sänkt, för du måste byggas upp igen.

På vilket sätt känner du att du blivit sänkt?

– Jag var inte tillräckligt bra på repen. Inte genrepen, utan kamerarepen. Jag hade inte den energin och det fick jag veta av mitt team att jag kan mer. Det är tufft när man ger allt men de pushade mig till det vi såg ikväll och förhoppningsvis ännu mer nästa gång.

Den 7 mars är det dags för Andreas Weise att inta Melodifestival-scenen en gång till i Andra Chansen. Hur det går för honom då – det återstår att se.