I kvällens Melodifestival gick Jon Henrik Fjällgren och Isa till final – medan Kristin Amparo och Andreas Weise gick till Andra Chansen och får ytterligare en chans att nå finalen. Poplight träffade Kristin Amparo direkt efter sändningen för att prata om hur tankarna gick i Green room och om hur hon ska ladda upp för Helsingborg.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Hon var tippad av många att gå direkt till final i Melodifestivalen 2015 – men snubblade på målsnöret och tog sig till Andra Chansen där hon får en ny chans att gå till final. Detta är givetvis ingenting som gör Kristin Amparo besviken.

– Jag är bara glad! Jag är stolt och lycklig att folk var här. Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, berättar Kristin.

Hade inga förväntningar under kvällen

Kristin var tillsammans med Jon Henrik Fjällgren en av de mest omtalade artisterna under veckan i Östersund. Hon berättar för oss att hon trots det inte alls hade några förväntningar över hennes resultat i tävlingen.

– Jag hade inte förväntningar, men önskningar så klart. Alla ville ju gå till final och det ville jag med men det jag gjorde är jag stolt över.

Det har skrivits mycket om dig under veckan. Har du läst någonting om dig själv?

– Nej, inte någonting. Det är inte så svårt att hålla undan det, men det är väl mest när man får träffa er journalister och ni berättar, säger Kristin och skrattar.

Ödmjukhet ska man bevara.

Det var i torsdags eftermiddag som Kristin Amparo ställde sig på Melodifestival-scenen för allra första gången för att repetera ”I See You” och Kristin känner att hon har växt för varje gång hon har repeterat. Om två veckor väntar Helsingborg och då ska hon ställa sig på scenen ännu en gång och tills dess ska hon ladda upp genom att bara njuta – och fira.

– Ikväll ska jag bara njuta och fira, sedan så ska jag kanske titta några gånger på klippet och se om man kan göra något, men jag tror att jag är nöjd.

Vad skulle du säga att du har lärt dig mest under de här dagarna i Östersund?

– Bara att ödmjukhet är bra. Ödmjukhet ska man bevara. Det är viktigt att inte segla iväg trots att många ger en mycket komplimanger så är det viktigt att alltid gå tillbaks i det viktiga att sjunga från hjärtat och bara njuta.