_MG_0436En veteran, en av fjolårets succéer, en jojkande same och nya unga stjärnskott. Det var bland annat det som vi fick se bland bidragen som gjorde upp i Östersund Arena på lördagskvällen. Efter omröstningen blev det slutligen Jon-Henrik Fjällgren och Isa som knep finalplatserna medan Andreas Weise och Kristin Amparo gick till Andra Chansen.

Så var den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2015 avgjord. Ett spretigt startfält som innehöll både kända ansikten och nya bekantskaper. När rösterna räknats samman stod det klart att Jon-Henrik Fjällgren och Isa kunde andas ut. De är klara för finalen i Friends Arena den 14 mars. Vidare i tävlingen är också Kristin Amparo och Andreas Weise som får en ny chans att ta sig till final via Andra Chansen som avgörs i Helsingborg om två veckor.

Nästa lördag avgörs årets sista deltävling, då i Conventum Arena i Örebro.

Till final:

Jon-Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Leam Frije)

Isa – Don’t Stop

 

Till Andra Chansen:

Kristin Amparo – I See You

Andreas Weise – Bring Out The Fire

 

5. Ellen Benediktson – Insomnia

6. Kalle Johansson – För din skull

7. Andreas Johnson – Living To Die