Nu är det snart dags! Imorgon går den tredje deltävlingen av stolpen i Östersund och tidigare idag träffade Poplight programledarduon Sanna Nielsen och Robin Paulsson där de berättar om vad vi har att vänta oss inför morgondagens deltävling.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Imorgon är det dags igen för ännu en deltävling av Melodifestivalen 2015 – den här gången i Östersund. Det är den tredje deltävlingen i ordningen och för Poplight berättar programledarna Sanna Nielsen och Robin Paulsson att de ännu inte tröttnat på jobbet.

– Vi har absolut inte tröttnat, ha ha! Nu är det tredje veckan och nu vet vi hur allt fungerar, så då kan man slappna av lite nu när man har vant sig med schemat och alla repetitioner, säger Sanna Nielsen.

– De första två programmen var väldigt pressade för man visste inte hur det skulle gå och om folk skulle gilla det. Nu inför program tre så är man lite mer lugn.

Kalle Moraeus gästar programmet

I de första två programmen har vi fått se mycket show- och dansnummer från programledarduon. Inför lördagens program avslöjar de att de inte kommer ha lika mycket show som tidigare veckor – men att det istället blir ett väldigt speciellt öppningsnummer och mellanakt.

– I Malmö och Göteborg så körde vi ganska mycket stora shownummer. Den här veckan blir lite mindre av den varan från oss. Däremot kommer Kalle Moraeus att göra en mellanakt som är väldigt speciell, sedan gör vi också ett öppningsnummer som är väldigt speciellt, berättar Robin Paulsson.

På vilket sätt blir öppningsnumret speciellt?

– Ja, det får ni se.

Robin, jag märker att du tittar ut mycket över publiken just nu?

– Ha ha, bra att du såg det! Vi ska faktiskt springa runt i publiken i vårt öppningsnummer. Vi kommer att göra entré ifrån den bakre delen av arenan och sedan jobba oss fram till scenen.

Nästa vecka är vi tillbaka med stora nummer igen.

Robin berättar också att just denna veckan kommer det att skalas ner på shownumrena, men att det bara är tillfälligt – något som Sanna tycker kan vara skönt.

– Nästa vecka är vi tillbaka med stora nummer igen, men den här veckan är ganska lugnt och det kan ju vara skönt, säger Robin.

– Det måste få vara det också, det kan liksom inte vara ”pang på” hela tiden i sex veckor. Det går inte, utan man måste ha lite dramaturgi i programmet tycker jag allt, berättar Sanna.