Kvällens genrep i Östersund är nu över – och efter varje genrep genomför Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning där hemmasonen Jon Henrik Fjällgren gör en promenadseger till Friends Arena imorgon tillsammans med Kristin Amparo. Här kan ni se hela listan!

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Imorgon är det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2015 i Östersund och nu på fredagskvällen var det dags för det första publika genrepet. Efter genrepet fanns Poplight och Melodifestivalklubben på plats i foajén efteråt för att ta reda på vad genrepspubliken tyckte om kvällen om vilka som var deras favoriter.

Enligt genrepspubliken tror hela 27,5% av de som svarade att Jon Henrik Fjällgren gör en promenadseger till Friends Arena tillsammans med storfavoriten Kristin Amparo. Till Andra chansen går Isa tillsammans med Andreas Weise.

Här är hela resultatlistan

  1. Jon Henrik Fjällgren – 27,5% (93 röster)
  2. Kristin Amparo – 25,1% (85 röster)
  3. Isa – 19,8% (67 röster)
  4. Andreas Weise – 11,8% (40 röster)
  5. Ellen Benediktson – 6,2% (21 röster)
  6. Andreas Johnson – 5,3% (18 röster)
  7. Kalle Johansson – 4,1% (14 röster)

Totalt svarade 338 personer på omröstningen, av en publik på uppskattad 2 700 pers.

Fotnot: Under kvällens genrep lottades två artister att gå till final och fick således framföra sina bidrag en extra gång. Dessa var Kristin Amparo och Isa. Detta kan ha påverkat resultatet i undersökningen.

Fotnot 2: Filippa Bark fick två röster från publiken – men räknades inte med i helhetsresultatet.