© Mattz BirathEn duo fylld av glädje med en ansenlig dos energi. Samir & Viktor är med i Melodifestivalen för att ha kul, men man har flera mål än så med vistelsen i Malmö.
– Vi vill komma till Malmö och ha sjukt kul… och hänga med Linus Svenning såklart! säger en sprudlande glad Samir Badran.

Att intervjua duon Samir & Viktor kommer att bli en utmaning för alla journalister under veckan i Malmö. De avbryter varandra, kommer in på sidospår och glömmer bort vad frågan var. Men allt sker med glimten i ögat, det märks att dessa killar är med för att de älskar det.

– Vi levererar bra energi, jag tror att det är därför SVT vill ha oss här, säger Samir och kollegan Viktor fortsätter.
– Vi är också med för att vi gjorde en av årets sommarplågor 2014, ”Success”. Det gick så bra att ”mello” ville ha med oss. De behövde en energikick som piggar upp.

Duon är verbalt ostoppbar och fortsätter berätta.

– Vi har sådan galen energi att vi kan stå och hoppa två timmar i sträck på spelningar. Viktor svimmade ju vid ett tillfälle, han fick en ”hjärtinfarkt”, jag trodde att han skulle dö på riktigt, säger Samir.
– När det var två rader kvar av sista låten på spelningen gick jag av, helt utpumpad, säger Viktor.
– Nej, det var väl ändå tre rader kvar?
– Jaja, så var det nog!

Både Samir och Viktor kan betecknas som mångsysslare och de har hållit på med ett flertal olika projekt innan de började arbeta tillsammans. Samir var med i Paradise Hotel under 2013 och Viktor driver en framgångsrik modeblogg.

– Vi har båda hållit på med musik under tonåren, men egentligen älskar vi att göra allt möjligt. Det blir så när man har ADHD! säger Samir.
– Först vill man bli fotograf, sen modell och sen artist, inflikar Viktor.
– Nä, men så här gick det till i alla fall: Vi båda älskar musik och sen började Viktor snacka med någon snubbe som ordnade så att vi plötsligt var en grupp. Vi blev ihopparade som en duo, alltså inte som ett par. Nu vill vi bara komma till Malmö och ha sjukt kul… och hänga med Linus Svenning såklart!

Viktor inflikar skämtsamt att det är den enda anledningen till varför de är med i Melodifestivalen, för att ”hänga med Linus Svenning”. De båda berättar vidare att det vore fantastiskt kul om de skulle komma långt i tävlingen, men att upplevelsen är viktigast för dem. Och låten då?

– Vi har fått den frågan 30 gånger nu, vi har fortfarande inget bra svar! Det är nutid, 2015. Det är glädje, underhållning och gemenskap. Och massor av energi! avslutar Samir.